Twitter, Hindistan merkezli ShareChat'i satın alarak TikTok'a rakip olmak istiyor

Paylaşılan bilgilere göre Twitter'ın ShareChat'in sahip olduğu kısa biçimli bir video uygulaması Moj'u uluslararası pazarlara taşıma ve Çin uygulaması TikTok'a rakip olarak konumlandırma gibi bir amacı bulunuyordu.
Twitter, Hindistan merkezli ShareChat'i satın alarak TikTok'a rakip olmak istiyor

Twitter'ın, Hindistan merkezli ShareChat'i satın almak için görüşmelerde bulunduğunu TechCrunch paylaştı. Kaynaklar, halihazırda ShareChat'in yatırımcısı olan Twitter'ın 1,1 milyar dolarlık satın alma teklifinde bulunduğunu ve 900 milyon dolarlık ek yatırım taahhüt ettiğini söyledi.

Kaynaklar, görüşmelerin artık devam etmediğini belirterek, konu özel olduğu için isimlerinin açıklanmasını istemedi. TechCrunch ise görüşmelerin neden bir anlaşmaya dönüşmediğini belirleyemediklerini açıkladı. Paylaşılan bilgilere göre Twitter'ın ShareChat'in sahip olduğu kısa biçimli bir video uygulaması Moj'u uluslararası pazarlara taşıma ve Çin uygulaması TikTok'a rakip olarak konumlandırma gibi bir amacı bulunuyordu.

Hem Twitter hem de ShareChat konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.

Hindistan'ın geçen yıl TikTok'u yasaklaması, çok sayıda yerel girişimin ve uluslararası teknoloji devinin kısa biçimli video formatından kendine pay almasına neden oldu. Halihazırda 80 milyondan fazla kullanıcısı olan Moj da kategorideki en büyük oyunculardan biri olarak ortaya çıktı. Snap, bu ayın başlarında, Camera Kit'i Hindistan'daki kısa video uygulamasına entegre etmek için ShareChat ile bir anlaşma imzaladı. Böylece Snap, Hindistan'daki bir firma ile ilk kez bu tür bir ortaklık kurdu.

Satın alma teklifinin artık beğenilmemesi ile ShareChat, yeni finansman turu için diğer yatırımcılarla görüşmelere yeniden başladı. Kaynaklar, bu yatırımcıların Google'ı da içerdiğini söyledi. 160 milyondan fazla kullanıcısı olduğunu iddia eden ShareChat, sosyal ağ uygulamasını 15 Hint dilinde sunuyor. ShareChat'in kurucu ortağı ve CEO'su Ankush Sachdeva, kullanıcıların uygulamada günde ortalama 30 dakikadan fazla zaman geçirdiğini söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.