220 milyon indirilmeye ulaşan matematik öğrenme uygulaması Photomath, 23 milyon dolar yatırım aldı

Matematik denklemlerinin çözülmesine yardımcı olan popüler uygulama Photomath, Menlo Ventures liderliğindeki B Serisi yatırım turunda 23 milyon dolar yatırım aldı.
220 milyon indirilmeye ulaşan matematik öğrenme uygulaması Photomath, 23 milyon dolar yatırım aldı

Matematik denklemlerinin çözülmesine yardımcı olan popüler uygulama Photomath, Menlo Ventures liderliğindeki B Serisi yatırım turunda 23 milyon dolar yatırım aldı. Tura GSV Ventures, Learn Capital, Cherubic Ventures ve Goodwater Capital da katıldı. 

Pandemi sırasında 220 milyon indirmeye ulaşan Photomath, oğullarına matematik ödevlerinde yardımcı olmaya çalışan bir baba olan Damir Sabol tarafından 2014 yılında kuruldu. Daha önce iki şirket daha kuran Sabol, bunlardan birinde metin tanıma özelliğine sahip bir mobil ödeme uygulaması olan PhotoPay'i (şimdiki adıyla Microblink) hayata geçirmişti. Damir Sabol, kurucu ortaklarıyla birlikte PhotoPay'deki yerleşik teknolojiden yararlandı, bir matematik çözme algoritması entegre etti ve oğulları için Photomath'a dönüşen bir öğrenme aracı yarattı.

Bilgisayar görüşü ve bir akıllı telefon kamerası kullanan Photomath, matematiksel problemleri okuyor ve çözüyor, animasyonlu hesaplama adımları ve bunlara nasıl yaklaşılacağına dair talimatlar sağlıyor. Uygulama, telefonunuzun kamerasını bir matematik problemine doğrultmanıza ve problemin fotoğrafını çekmenize izin veriyor. Akabinde yazılanları tanıyor ve sorunu çözmek için size adım adım açıklama sunuyor.

Uygulama öğrencilere kolaylık sağlamayı, bilmedikleri çözüm yolları konusunda yardımcı olmayı hedefliyor. Ayrıca uygulamayı direkt olarak yazıya döktüğü için sıkıntılı sembolleri klavyede aramak zorunda kalmadan denklemleri ve problemleri cihazınıza not alabilmenizi sağlıyor. 

Photomath, uygulamanın ücretsiz sürümünde bulunmayan bir dizi özelliği içeren aylık 9,99 dolarlık bir premium hizmet olan Photomath Plus'a da sahip. Öğretmen onaylı problem açıklamalarına ve matematik ipuçlarına ve tanımlarına ek olarak, Photomath Plus, özel görsel yardımcılara ve kelime problem çözümlerine imkan sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.