Türk oyun şirketi Dream Games'e Index Ventures liderliğinde 50 milyon dolar yatırım gerçekleşti [Duyum]

İlk yatırımını 7.5 milyon dolar olarak Kasım 2019'da alan Türk oyun şirketi Dream Games, yeni yatırım turunda Index Ventures liderliğinde 50 milyon dolar daha aldı.
Türk oyun şirketi Dream Games'e Index Ventures liderliğinde 50 milyon dolar yatırım gerçekleşti [Duyum]

Türkiye'deki oyun şirketlerine ilginin yüksek olduğu şu günlerde, sektörün gözde oyun şirketlerinden Dream Games'i biliyorsunuzdur. En azından sektörün meraklıları biliyordur, bilmeyenler de bu fırsatla öğrenmiş olacaklardır.

Peak Games'in eski çalışanlarından Soner Aydemir, İkbal Namlı, Hakan Sağlam, Eren Şengül ve Serdar Yılmaz tarafından kurulmuş olan Dream Games'e Webrazzi'de Kasım 2019'daki ilk yatırım haberleriyle birlikte yer vermiştik. Makers Fund liderliğinde, Avrupa'nın önde gelen yatırım fonlarından Balderton Capital'in de katıldığı turda şirkete 7.5 milyon dolar yatırım gerçekleştirilmişti. Bugün ise Dream Games'in henüz kesinleşmiş olmayan yeni yatırımını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Aslında bir süredir Dream Games'in yeni turu ile ilgili duyumlar alıyorduk, ancak henüz imzaların atılmamış olduğu da aldığımız duyumlar arasındaydı. Bu sebeple sizlerle paylaşmadan önce biraz beklemek istedik. Bugün şirkete yakın kaynaklardan öğrendiğimize göre Dream Games'in yeni yatırımı için imzalar atılmış. Henüz taraflardan konuyla ilgili bir açıklama gelmedi ancak güvendiğimiz kaynaklardan aldığımız bilgilere dayanarak sizlerle bu haberi paylaşıyoruz.

Söz fazla uzatmadan hemen merak ettiğiniz bilgileri paylaşayım...

Yeni yatırımla Dream Games değerlemesi 200 milyon dolar oldu

Öncelikle Dream Games'in 50 milyon dolar yatırım aldığını size daha fazla "az sonra" yapmadan söylemiş olayım. Şimdi de detaylara geçelim...

Gerçekleşen 50 milyon dolarlık yatırımla Dream Games'in değerlemesi 200 milyon dolara yükselmiş. Bu tura bir diğer Londra merkezli önemli yatırım fonu Index Ventures dahil olmuş ki bence bu keyifli bir haber. Index'in her geçen gün Türkiye'ye ayağının alışmaya başlamasından memnunum. Elbette Dream Games'in hali hazırdaki yatırımcıları Makers Fund ve Balderton Capital da bu yeni tura dahil olmuşlar ancak turun lideri ve aslan payını yatıran fonu Index Ventures olmuş diyebiliriz.

Henüz çok yeni sayılabilecek Dream Games'in 1 yıl henüz dolmuşken toplam yatırım miktarını 57.5 milyon dolara, değerlemesini de 200 milyon dolara yükseltmiş olması Türkiye ve sektör için çok önemli. Bu sebeple henüz doğrulanmış ve açıklanmış bir yatırım olmasa da kısa süre içinde açıklamaların geleceğini tahmin ederek, başta Dream Games ekibi olmak üzere, bu yatırıma dahil olan tüm tarafları tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum.

İlk oyun Royal Match test sürüşünden başarıyla geçti...

Dream Games'le ilgili ilginizi çekeceğini düşündüğüm bir küçük bilgi daha vereyim. Şirketin şu an Royal Match isimli bir oyunu var ve hatta bir süredir çeşitli pazarlarda test sürüşündeydi. Şimdi baktığımda oyunun artık Türkiye marketlerine de girdiğini gördüm. Meraklısı için iOS ve Android versiyonlarının olduğunu belirteyim. Dilerseniz Royal Match oyununu Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Tahmin ediyorum ki mevcut yatırımcıların iştahını kabartan da bu test sürüşlerinde elde ettikleri metriklerdir. Belki önümüzdeki günlerde bu konuda Dream Games tarafından detaylı bilgiler alırız.

Duyumlarımıza dayanarak paylaştığımız bu haberle ilgili Dream Games ya da yatırımcılarından resmi açıklama geldiğinde mutlaka paylaşacağız ve gelişmeleri takip edeceğiz.

Güncelleme: Haber, Ticaret Sicil'de 353 milyon TL emisyon primli sermaye artışı ile doğrulandı. Tüm taraflara hayırlı olsun.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.