Veri yönetimi ve modelleme platformu Solidatus, 14 milyon sterlin yatırım aldı

İngiltere merkezli veri yönetimi ve modelleme platformu Solidatus, AlbionVC liderliğindeki A Serisi yatırım turunda 14 milyon sterlin yatırım aldığını açıkladı.
Veri yönetimi ve modelleme platformu Solidatus, 14 milyon sterlin yatırım aldı

İngiltere merkezli veri yönetimi ve modelleme platformu Solidatus, AlbionVC liderliğindeki A Serisi yatırım turunda 14 milyon sterlin yatırım aldığını açıkladı. Tura, HSBC Ventures ve Citi de katıldı. İki şirketin de Solidatus'un müşterisi olduğunu hatırlatalım.

Solidatus bugüne kadar bilinen herhangi bir dış yatırım almamıştı. Şirket, bankadaki 14 milyon sterlinle, özellikle ABD, Avrupa ve Asya'ya odaklanarak global genişleme planlarını hızlandırmayı planlıyor. Solidatus, aldığı yatırımla birlikte yeni sektörlere açılmayı da hedefleri arasında gösteriyor.

2011 yılında Londra'da kurulan Solidatus, işletmelerin verilerinden para kazanmalarına yardımcı olurken, veri yolculuğunun kökeninden itibaren grafiğini çizerken herhangi bir dönüşümü not ediyor ve ilgili her şeyi görsel bir formatta sunuyor. Bu da işletmelerin tüm verilerinin ayrıntılı hesaplarını sağlamaya ihtiyaç duyabileceği bankacılık gibi yüksek düzeyde düzenlenmiş endüstriler için özellikle geçerli olabiliyor. Solidatus, şirketin ifadesiyle, tüm bu verilerin kataloglanmasına ve sahiplenilmesine yardımcı oluyor. 

Solidatus, finans, ilaç ve perakende alanlarında büyük global müşterileri olduğunu söylüyor. Geçtiğimiz yıl şirket, bugüne kadarki en başarılı yılını kutladı ve karlılığını korurken gelirini dört katına çıkardığını açıkladı. 

Solidatus'un kurucu ortağı Philip Dutton, en yüksek hizmet standartlarına aynı düzeyde bağlılıkla, yeni pazarlar ve müşteriler için organizasyonel dönüşüm ve kontrol teslimatını hızlandırmak amacıyla yatırımcılarıyla birlikte çalışmayı dört gözle beklediklerini söyledi. 

Yatırım turu, Solidatus'un Şubat 2021'de Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Bakanlığı'nın Virtual US RegTech Roadshow'una katılımından kısa bir süre önce gerçekleşiyor. Roadshow, önde gelen Birleşik Krallık RegTech'lerinden oluşan seçkin bir grup ile önemli ABD finansal hizmet paydaşlarını birbirine bağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.