IBM, kuantum programları 100 kat daha hızlı çalıştıracak bir yazılım geliştiriyor

Paylaşılan bilgilere göre IBM tarafından geliştirilen yazılım, kuantum programları diğer yazılımları oranla 100 kat daha hızlı çalıştıracak
IBM, kuantum programları 100 kat daha hızlı çalıştıracak bir yazılım geliştiriyor

Teknoloji dünyasının önemli markaları kuantum bilgisayarlar konusunda çalışmalar yapmaya devam ediyor. Kuantum bilgisayar konseptinin en önemli kısımlarından birini ise yazılım oluşturuyor. Bugün paylaşılan bilgilere göre ise IBM, kuantum programları daha hızlı çalıştıracak bir yazılım üstünde çalışıyor.

Paylaşılan bilgilere göre IBM tarafından geliştirilen yazılım, kuantum programları diğer yazılımları oranla 100 kat daha hızlı çalıştıracak. IBM ve Google'ın kuantum bilgisayarlar konusunda en aktif iki firma olduğunu ve IBM'in Eylül ayında kuantum bilgisayarlar ile ilgili bir yol haritası paylaştığını da hatırlatalım.

IBM'in açıklamalarına göre şirketin 2023 yılına kadar 1000'i aşkın kuantum bilgisayar üretmesi hedefleniyor. Geliştirilecek olan kuantum bilgisayarların kuantum programları 100 kat daha hızlı bir şekilde çalıştırabilecek olan yazılımı kullanacağını da belirtelim.

Birleşik Krallık merkezli enerji ve petrol şirketi olan BP'nin IBM Quantum Network'e endüstri partneri olarak katıldığını da paylaşalım. BP ve IBM arasında gerçekleştirilen iş birliği ile kuantum bilgisayar yazılımlarının daha hızlı ve daha verimli bir şekilde geliştirilmesi hedefleniyor. 

Paylaşılan bilgilere göre IBM'in bu yıl içinde çeşitli kuantum bilgisayarlarda kuantum programları çalıştırabilen Qiskit yazılımı için bir güncelleme yayınlaması da bekleniyor. Yapılan açıklamalara göre normal şartlarda aylar içinde yapılabilen hesaplamalar geliştirilen yazılım sayesinde saatler içinde gerçekleşecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.