Gig ekonomi üzerine insurtech girişimi Zego, DST Global ile 150 milyon dolarlık yatırım için görüşüyor

Insurtech girişimi Zego, Twitter ve Revolut'un da destekçisi olan DST Global tarafından yönetilen 150 milyon dolarlık yatırım turu için görüşmelerde bulunuyor.
Gig ekonomi üzerine insurtech girişimi Zego, DST Global ile 150 milyon dolarlık yatırım için görüşüyor

Insurtech girişimi Zego, Twitter ve Revolut'un da destekçisi olan DST Global tarafından yönetilen 150 milyon dolarlık yatırım turu için görüşmelerde bulunduğunu Business Insider paylaştı. Turun önümüzdeki iki hafta içinde kapanma olasılığının yüksek olduğunu ve hem anlaşma zamanlamalarının hem de miktarın değişebileceğini de belirtiyor.

2016 yılında kurulan Zego, dakikadan dakikaya ve yıllık kapsama kadar esnek sigorta ürünleri sunan bir girişim olarak faaliyet gösteriyor. Deliveroo ve Uber Eats gibi teslimat şirketlerine hizmet veren Zego'nun kurucu ortaklarından ikisi, Harry Franks ve Sten Saar, daha önce Deliveroo için çalışıyordu. Zego'nun hizmet verdiği şirketler:

Girişim, daha önce Balderton Capital ve DST Global'ın ortağı Tom Stafford gibi yatırımcılardan 51 milyon dolar yatırım almıştı. Diğer mevcut destekçiler arasında Latitude, Target Global ve 3,5 milyar dolar değerindeki para transferi uygulaması TransferWise'ın kurucu ortağı Taavet Hinrikus yer alıyor.

Zego, geçen yılın sonunda telematik şirketi Drivit'i satın aldı. Şirket, Birleşik Krallık'ta bir sigorta lisansına sahip ve kullanıcıların kendi poliçelerini üstlenmesini sağlıyor. Brexit sonrasında Hollanda'da bir komisyonculuk lisansı alarak Avrupa'da da aynı hizmeti verebilecek. Zego, şu anda İrlanda, Fransa, Belçika, İtalya ve İspanya'da faaliyet gösteriyor. Zego, kurulduğundan bu yana 110 binden fazla araca 230 milyon saatin üzerinde sigorta koruması sağladığını iddia ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.