Bitcoin ilk defa 50 bin doların üzerini gördü

Bitcoin, bugün pazar değerini yüzde 3 oranında artırarak 50,487 dolara ulaştı. Tesla'nın yanı sıra Mastercard, PayPal ve BNY Mellon'ın da kripto para birimlerini desteklemesinin bu artışta role büyük.
Bitcoin ilk defa 50 bin doların üzerini gördü

Yakın zamanda milyarder Elon Musk tarafından yönetilen Tesla'nın 1,5 milyar dolarlık bitcoin alması gündeme bomba gibi düşmüştü. Şirketlerin başta Bitcoin olmak üzere kripto para dünyasına her geçen gün daha fazla ilgi göstermesi, ister istemez kripto parala değerlerinin yükselmesine yol açıyor. 

Son zamanlarda rekor üzerine rekor kıran Bitcoin, bugün ilk defa 50 bin doların üzerini gördü. Pazar hacmi olarak dünyanın büyük kripto para birimi olan Bitcoin, bugün pazar değerini yüzde 3 oranında artırarak 50,487 dolara ulaştı.

Tesla'nın yanı sıra Mastercard ve BNY Mellon'ın da kripto para birimlerini desteklemesinin bu artışta role büyük. Tesla, ilerleyen dönemlerde bitcoini bir ödeme yöntemi olarak kabul edebileceğini paylaşırken, Mastercard ağını bazı dijital para birimlerine açacağını açıklamıştı. 

PayPal ve BNY Mellon'ın da yakın zamanda kripto para ekosistemini destekleyen adımlar attığını belirtelim. Tesla'nın bitcoin satın alması Apple ve Uber gibi silikon vadisi devlerinin de. Bitcoin'e yatırım yapabileceğini gösteriyor. Hatta geçtiğimiz hafta Uber CEO'su Dara Khosrowshahi, Bitcoin almayı şirket içinde değerlendirdiklerini ancak hızlıca bu fikirden vazgeçtiklerini açıklamıştı. Yine de Uber'in ödeme yöntemi olarak kripto para birimlerini kabul etmeyi düşündüğünü söyleyelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.