Tilting Point, Ankara merkezli Loop Games'e 60 milyon dolar yatırım yapacak

Tilting Point, yerli bir firma olan Loop Games'in Match 3D oyununun kullanıcı kazanabilmesi için yatırım yapacak.
Tilting Point, Ankara merkezli Loop Games'e 60 milyon dolar yatırım yapacak

Ücretsiz oyunların yayıncılığını üstlenen bir girişim olarak karşımıza çıkan Tilting Point, önemli bir yatırım haberi ile karşımıza çıktı. Paylaşılan bilgilere göre Tilting Point, Ankara merkezli Loop Games'in Match 3D oyununun kullanıcı kazanabilmesi için yatırım yapacak.

Tilting Point ve Loop Games arasında yapılan anlaşmaya göre 60 milyon dolarlık bir yatırım yapılması hedefleniyor. Küçük oyun geliştiricileri ile çalışan Tilting Point, yaptığı yatırımlar ile geliştiricilerin popüler oyunları için daha fazla reklam vererek kullanıcı kazanmasına yardımcı oluyor.

Geçtiğimiz aylarda da benzer bir haberler ile karşımıza çıkan Tilting Point, Güney Kore merkezli Storytaco’s Dangerous Fellows firmasına 10 milyon dolar ve mobil oyun yayıncısı JoyCity'e ise oyunlarının daha fazla kullanıcıya ulaşmaları için 40 milyon dolar yatırım yapmıştı.

2021 yılı içinde kullanıcı kazanması için Loop Games'i finanse edecek olan Tilting Point, aynı zamanda uygulama mağazası optimizasyonu da sunacak. Geliştiricilerin üzerinden pazarlama ve uygulama mağazası optimizasyonu gibi yükleri alan Tilting Point, geliştiricilerin sadece oyunlarına odaklanmalarını sağlıyor.

Tilting Point ve Loop Games arasında gerçekleşen 60 milyon dolarlık anlaşmanın Tilting Point'in bugüne kadar yaptığı en büyük anlaşma olduğunu da ekleyelim. Paylaşılan bilgilere Tilting Point ve Loop Games geçtiğimiz Haziran ayından bu yana birlikte çalışıyor.

O dönemde Match 3D oyununun günlük aktif kullanıcı sayısı sadece 500 bin kişiydi. Şu an ise oyunun günlük aktif kullanıcı sayısı 2,6 milyona ulaşmış durumda. Paylaşılan bilgilere göre Match 3D oyunu geçtiğimiz Haziran ayına kıyasla 40 kat daha fazla indirildi.

Temelde kullanıcıların hafızasını ölçen bir bulmaca oyunu olan Match 3D, geçtiğimiz Aralık ayında ABD'de App Store'da en çok indirilen 7. uygulama olmayı da başardı. Mert Gür tarafından Ankara'da kurulan Loop Games'in Match 3D oyununun prototipini sadece iki hafta içinde geliştirdiğini de paylaşalım. Dilerseniz Match 3D oyununu Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.