Kişisel bakıma odaklanan sesli sosyal ağ Quilt, 3.5 milyon dolar yatırım aldı

Bu ağlardan biri de kişisel bakıma odaklanan Quilt. Los Angeles merkezli Quilt, Mayfield Fund'ın liderliği üstlendiği yatırım turunda 3,5 milyon dolar yatırım aldı.
Kişisel bakıma odaklanan sesli sosyal ağ Quilt, 3.5 milyon dolar yatırım aldı

Sesli sosyal ağlar, bilhassa Clubhouse'un etkisiyle hızlı bir yükselişe geçti. Bu ağlardan biri de kişisel bakıma odaklanan Quilt. Los Angeles merkezli Quilt, Mayfield Fund'ın liderliği üstlendiği yatırım turunda 3,5 milyon dolar yatırım aldı. Houseparty CEO'su Sima Sistani, The Mini Fund'dan Eros Resmini, eski Discord CMO'su Allison Stoloff, Freestyle VC'den Jenny Lefcourt ve Upside Partnership'den Kent Goldman ve Christina Hunt gibi mevcut yatırımcılar da bu son tura katıldı.

Quilt, Ashley Sumner tarafından yerel halkın kendi evlerindhttps://e birbirleriyle buluşmasına izin veren bir topluluk platformu olarak hayata geçirildi. Sumner, NeueHouse'un da kurucu ekibinde bulunuyordu. Ancak salgın mart ayında patlak verince Quilt için de zor zamanlar başlamış oldu. Akabinde Sumner Quilt'i hızla Zoom'a taşıdı, ancak kısa süre sonra görüntülü sohbetin platformun sihrini tam olarak yansıtmadığını ve Quilt'i bu kadar özel kılanın konuşmaya odaklanılması olduğunu fark etti.

Ocak ayının sonunda Sumner, Quilt'i App Store'da kullanıma sundu. Böylelikle Quilt, başlı başına bir sesli sosyal ağa dönüşmüş oldu. 

Quilt, herkesin konuşmak istediklerini açıklamak için bir veya iki satır bırakarak bir konuşma odası açmasına olanak tanıyor ve bu özelliğile adeta Clubhouse'u andırıyor. Uygulama sağlığa odaklanıyor ve odaları aile, ilişkiler, meditasyon, kişisel gelişim gibi farklı kategorilere ayırıyor. Platform, içerik oluşturucuların ve tüketicilerin katılım düzeylerini dengelemeye çalışıyor. Quilt'e göre, oda sahiplerinin yüzde 98'i diğer oda sahiplerinin sohbetlerine katılıyor ve herhangi bir konuşma sırasında yüzde 50 daha fazla söz alıyor.

Sumner, Quilt'in reklam yoluyla asla gelir elde etmeyeceğini, bunun yerine ücretsiz bir model kullanacağını söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.