Dijital banka Northmill Bank, 30 milyon dolar yatırım aldı

Dijital banka tarafında Monzo, Revolut ve N26 gibi önemli rakiplere sahip olan Northmill Bank, paylaşılan bilgilere göre 30 milyon dolarlık bir yatırım aldı. 
Dijital banka Northmill Bank, 30 milyon dolar yatırım aldı

İsveç merkezli bir dijital banka olarak hizmet veren Northmill Bank, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Dijital banka tarafında Monzo, Revolut ve N26 gibi önemli rakiplere sahip olan Northmill Bank, paylaşılan bilgilere göre 30 milyon dolarlık bir yatırım aldı. 

30 milyon dolarlık yatırım, Rutger Arnhult tarafından yönetilen İsveç merkezli M2 Asset Management ve varlık yönetimi şirketi Coeli liderliğinde gerçekleşti. Paylaşılan bilgilere göre alınan yatırım Northmill Bank'in 10 yeni pazara açılması için kullanılacak.

George Kurt ve Hikmet Ego tarafından 2006 yılında Stockholm'de kurulan Northmill Bank, İsveç ile birlikte Norveç ve Finlandiya'da da hizmet veriyor. Oldukça köklü bir girişim olan Northmill Bank'in toplamda 200 bini aşkın kullanıcıya sahip olduğunu da belirtelim.

Yaklaşık 15 yıl önce kurulan Northmill Bank ilk etapta kredilere odaklanıyordu. 2019 yılında ise banka lisansını alan Northmill Bank, 150 kişilik bir ekibe sahip. Kullanıcılara krediler, ödemeler ve sigortalar konusunda avantajlara sunan girişimin 2021 yılının sonuna kadar yeni ürünlerini de kullanıcılarının beğenisine sunması bekleniyor.

Yapılan yatırım ile ilgili açıklamalarda bulunan M2 Asset Management yönetim kurulu başkanı Rutger Arnhult, Northmill Bank'in halihazırda karlı bir şirket olduğunun altını çizdi. Northmill Bank kurucu ortağı ve CEO'su Hikmet Ego ise yatırım ile birlikte daha da hızlanmalarını sağlayacak olan koşulların oluştuğunu paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.