Amazon'da yer alan başarılı işletmeleri satın alan Thrasio, 750 milyon dolar yatırım aldı

Amazon'da yer alan başarılı işletmeleri ve ürünleri satın alarak yöneten bir girişim olarak karşımıza çıkan Thrasio, 750 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldığını duyurdu.
Amazon'da yer alan başarılı işletmeleri satın alan Thrasio, 750 milyon dolar yatırım aldı

Amazon'da yer alan başarılı işletmeleri ve ürünleri satın alarak yöneten bir girişim olarak karşımıza çıkan Thrasio, önemli bir yatırım aldığını duyurdu. Geçtiğimiz Ocak ayında Goldman Sachs Asset Management, JP Morgan Chase ve RBC Capital Markets liderliğinde 500 milyon dolarlık bir yatırım alan Thrasio, bugün ise 750 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Kısa zaman içinde iki büyük yatırım alan Thrasio girişiminin değerlemesinin ise 3 ila 4 milyar dolar arasında olduğu tahmin ediliyor. Yapılan açıklamada şirket değerlemesi ile ilgili net bir bilgi paylaşılmasa da 10 milyar doların altında olduğu paylaşıldı.

Alınan 750 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 1,6 milyar dolara ulaştığını da paylaşalım. Paylaşılan bilgilere göre 750 milyon dolarlık yatırım, şirketin eski yatırımcıları olan Oaktree ve Advent liderliğinde gerçekleşti.

Yatırım turuna, Oaktree ve Advent'in haricinde ise Peak6, Western Technology Investment ve Jason Finger da katıldı. Thrasio'nun açıklamalarına göre alınan 750 milyon dolarlık yatırım Amazon'da yer alan başarılı 3. parti işletmeleri satın almak için kullanılacak. 2018 yılında Carlos Cashman ve Joshua Silberstein tarafından kurulan Thrasio'nun şu ana kadar 100'ü aşkın Amazon işletmesini satın aldığını da paylaşalım. 

Amazon'da yer alan başarılı işletmeleri ve ürünleri satın alarak yönetme iş modeli özellikle 2020 yılında çok popüler bir hale geldi. Hatırlatmak gerekirse benzer iş modellerine sahip olan Perch ve SellerX'in aldığı yatırımları geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.