2021'de planlanan yatırımların veri kalitesi yönünde önceliklendirilmesi gerekebilir

Geçtiğimiz yıllara göre verinin öneminden daha çok konuştuğumuz bu dönemde teknoloji yatırımlarının bu tarafta artması da bekleniyor ancak yatırım planlarından önce veri kalitesine yönelik iyileştirmelerin öne çıkması gerekecek gibi görünüyor.
2021'de planlanan yatırımların veri kalitesi yönünde önceliklendirilmesi gerekebilir

COVID-19 ile değişen planların başında gelen teknoloji yatırımı miktarı, son dönemde verinin öneminin artması ve bu konuyla ilgili farklı aksiyon ihtiyaçları ile 2021 senesinde de ön planda olacağa benziyor. Uzun süredir analitik araçlar, öngörülebilir modeller başta olmak üzere iş süreçlerinin farklı alanlarında kullanılan veri ve buna bağlı bileşenler şirketlerdeki tüm departmanların daha çok üzerinde durduğu bir konu. 

10 şirketten 6'sının dijital transformasyon planlarını artırmayı düşündüğü önümüzdeki senede uzaktan çalışanların kullanacağı araçlara yatırım yapmak, dijital eğitimleri geliştirmek ve IT ile diğer iş süreçlerine yapılması planların yatırımlar dahilinde öne çıktığını görmekteyiz. Bununla birlikte veri kullanımındaki eksiklikler ve/veya hatalardan kaynaklanan sorunlar nedeniyle iş süreçlerinde, hatta gelirlerde yaşanan kayıplar, bu konunun yatırımlarda öne çıkmasında etkili olmakta. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.