2020'de yüzde 33 büyüyen Vispera küresel yol haritasını paylaştı

21 ülkede faaliyet gösteren Vispera, bu sene özellikle Avrupa, MEA ve CIS bölgelerindeki partner ağını genişletmek, shelfsight ürünü ile Amerika’da faaliyetlere başlamayı hedefliyor.
2020'de yüzde 33 büyüyen Vispera küresel yol haritasını paylaştı

Görüntü işleme, görüntü tanıma istatiksel öğrenme ve veri madenciliği teknolojileri üzerinde odaklanan Vispera, İnventram ve Koç Holding A.Ş.'den yeni bir yatırım almış, Vispera’nın kurucu ortağı ve CEO’su Prof. Dr. Aytül Erçil, aldıkları yatırımı global olarak hizmet vermek için kullanacaklarını açıklamıştı.

2014 yılında Prof. Dr. Aytül Erçil ve Dr. Ceyhun Burak Akgül tarafından kurulan Vispera, perakende şirketleri için görüntü tanıma odaklı teknolojiler geliştiriyor. Üretici firmaların perakende satış noktalarındaki ürünlerinin görünürlüklerini, raf paylarını, stok durumlarını ve yerleşimlerini kolayca ve güvenilir bir şekilde takip ve kontrol etmelerini sağlıyor. Gartner tarafından "yakın geleceğin en önemli buluşları" arasında gösterilmişti. Erçil ve ekibi geliştirdiği teknolojilerle perakende sektöründe önemli bir açığı kapatıyor. 

21 ülkede faaliyet gösteren Vispera ile ilgili şirketin CEO'su Aytül Erçil, Avrupa ve MEA bölgelerinde satış ekiplerini genişlettiklerini belirtiyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: "Amerika’ya ise partnerler aracılığı ile girmeyi planlıyoruz. Güney Amerika’da çok iyi bir partnerle birlikte faaliyetlere başladık. Kuzey Amerikada ise perakende sektörünün dev isimlerinden biri ile partnerlik konusunda ilerliyoruz. 2021 yılında özellikle Avrupa, MEA ve CIS bölgelerindeki partner ağımızı genişletmek, shelfsight ürünümüz ile Amerika’da faaliyetlere başlamayı hedefliyoruz."

Yurt dışına açılmak isteyen girişimcilere 2 öneri

Yurt dışı açılım süreçlerinde çok kısıtlı bütçelerle çalıştıkları için tanıtım, pazarlama faaliyetlerine fazla bütçe ayıramadıklarını söyleyen Aytül Erçil, bu yüzden de kendilerini tanıtmanın, değer önerisini göstermenin en zorlandığı süreçlerden biri olduğunu söylüyor ve yurt dışına açılmak isteyen girişimcilere şöyle önerilerde bulunuyor:

  • Çok iyi bir web sayfası hazırlamak çok önemli. Birçok müşterimiz ve partnerimiz bize web sayfamız aracılığı ile erişti.
  • Dijital pazarlama araçlarını kullanmak da maliyet etken bir yöntem. İyi bir partner ağı kurmak da yurtdışı faaliyetler açısından çok yararını gördüğümüz bir yöntem oldu.

Vispera 2020'de yüzde 33 büyüdü

Erçil'in açıklamalarında dikkat çeken noktalardan biri de yapılanma ve büyüme oluyor:

2020 yılının en önemli çıktılarından biri kurucu ortağımız ve COO’muz Ceyhun’un yaptıgı yeni organizasyon yapısı idi. Önümüzdeki birkaç senenin ihtiyaçlarını öngörerek yeni bir yapılanmaya gittik. 2020 yılında tüm olumsuzluklara rağmen biz büyümeğe devam ettik ve ekibimizi yüzde 33 oranında arttırdık. Son zamanlarda özellikle bilgisayar alanlarında gördüğümüz beyin göçüne rağmen biz açık pozisyonlarımızın birçoğunu doldurmakta çok fazla zorlanmadık.

Vispera bugüne dek Keiretsu Forum Türkiye, Kerietsu Capital, Galata İş Melekleri ve Logo Ventures'tan da yatırımlar aldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.