Electronic Arts, Glu Mobile'ı 2,4 milyar dolara satın alıyor

Electronic Arts, mobil oyunlara odaklanan bir firma olan Glu Mobile'ı 2,4 milyar dolara satın almaya hazırlandığını duyurdu.
Electronic Arts, Glu Mobile'ı 2,4 milyar dolara satın alıyor

Günümüzün en önemli oyun şirketlerinden biri olan Electronic Arts, yeni bir satın alma haberi ile karşımıza çıktı. Bugün konu ile ilgili bir açıklama yapan Electronic Arts, mobil oyunlara odaklanan bir firma olan Glu Mobile'ı satın almaya hazırlandığını duyurdu.

Electronic Arts'ın Glu Mobile'ı satın almak için 2,4 milyar doları gözden çıkardığını da paylaşalım. Satın almanın gerçekleşmesi ile birlikte Glu Mobile hissedarları hisse başına 12,50 dolar kazanacak.

Söz konusu satın alma haberinin Electronic Arts'ın kısa süre içinde karşımıza çıkan ikinci büyük satın alma haberi olduğunu da ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse Electronic Arts, geçtiğimiz Aralık ayında Dirt 5 oyununun yayıncısı Codemasters Group'u 1,2 milyar dolara satın alacağını açıklamıştı.

Kısacası Electronic Arts, yaklaşık 2 ay içinde 2 oyun firmasını satın almak için 3,6 milyar doları gözden çıkarmış oldu. Paylaşılan bilgilere göre Electronic Arts ve Glu Mobile arasındaki satın alma anlaşmasının 2021 yılının ikinci çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Özellikle Kim Kardashian Hollywood oyunu ile adından söz ettiren ve büyük kitlelere ulaşan bir oyun firması olan Glu Mobile, bu oyunun yanı sıra Tap Sports Baseball, Dine Dash Adventures ve Disney Sorcerer’s Arena gibi popüler oyunların da yayıncısı konumunda. Büyük bütçeli mobil oyunlara odaklanan Glu Mobile, ücretsiz oyunlar sunuyor ve oyun içi satın alma seçenekleri üzerinden gelir elde ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.