Hypercasual oyunlara odaklanan Homa Games, 15 milyon dolar yatırım aldı

Paris merkezli Homa Games, daha fazla hypercasual oyun geliştirmek için 15 milyon dolar tohum yatırım aldı.
Hypercasual oyunlara odaklanan Homa Games, 15 milyon dolar yatırım aldı

Hem mobil oyun yayıncısı hem de geliştiricisi olarak karşımıza çıkan bir girişim olan Homa Games, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre Paris merkezli Homa Games, daha fazla hypercasual oyun geliştirmek için 15 milyon dolar tohum yatırım aldı.

2018 yılında Daniel Nathan tarafından Fransa'da kurulan bir girişim olan Homa Games, hâlihazırda portföyünde 30'dan fazla oyun ve uygulama bulunduruyor. Söz konusu oyunların neredeyse tamamının hypercasual türünde oyunlar olduğunu da ekleyelim. 

Paylaşılan bilgilere göre yaklaşık 3 yıldır çeşitli oyunlar yayınlayan Homa Games'in oyun ve uygulamalarının bugüne kadar toplamda 250 milyondan daha fazla indirildiğini de belirtelim. Homa Games'in oyunları arasında Tower Color, Sky Roller ve Nerf Epic Pranks gibi büyük oyuncu kitlelerine sahip olan popüler oyunlar da yer alıyor.

15 milyon dolarlık tohum yatırım Idinvest Partners, E.ventures, OneRagtime ve melek yatırımcılar Jean-Marie Messier, Vladimir Lasocki, John Cheng, Alexis Bonillo tarafından yapıldı. Hypercasual oyunlar odağında adeta bir fabrika gibi çalışan Homa Games, tüm dünyadan toplamda 200'ü aşkın oyun stüdyosu ile iş birliği içinde.

Homa Games CEO'su Daniel Nathan'ın açıklamalarına göre alınan 15 milyon dolarlık tohum yatırımın Homa Games'in ekibini büyütmesi, yeni oyunlar geliştirmesi ve fikri mülkiyet lisanslamalarının gerçekleştirilmesi için kullanılacağını da paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.