Akıllı fırın ve yemek seti hizmeti Tovala, 30 milyon dolar yatırım aldı

Akıllı fırın ve yemek seti servisi Tovala, Left Lane Capital tarafından yönetilen C Serisi yatırım turunda 30 milyon dolar yatırım aldı.
Akıllı fırın ve yemek seti hizmeti Tovala, 30 milyon dolar yatırım aldı

Akıllı fırın ve yemek seti servisi Tovala, Left Lane Capital tarafından yönetilen C Serisi yatırım turunda 30 milyon dolar yatırım aldı. Tura Finistere Ventures, Comcast Ventures, OurCrowd, Origin Ventures, Pritzker Group Venture Capital ve Joe Mansueto da katıldı.

Chicago merkezli girişimin kurucu ortağı ve CEO'su David Rabie, yeni yatırımı büyük ölçüde ABD'nin batı yarısına taze gıda dağıtımına yardımcı olmak amacıyla Utah'da ikinci bir tesis açmak için kullanmayı planladığını söyledi. Yatırımın geri kalanı ise müşteri hizmetlerini iyileştirmek ve çalışan sayısını artırmak için kullanılacak. Girişim ayrıca, yavaş yavaş önceden hazırlanmış yemekler ve tarifler için daha fazla seçenek sunmaya başlayacak.

Şirketin değerlemesine dair herhangi bir bilgi paylaşılmıyor, ancak Tovala'nın yıllık gelirinin son 18 ayda 10 kat arttığı belirtiliyor. Çalışan sayısı yüzde 40 oranında artan şirket, 3 milyon öğün sevkiyatını geçmiş durumda. Tovala, fırınlarının sahipleri tarafından her ay ortalama 32 kez kullanıldığını söylüyor.

Tovala'nın fırını 299 dolara satılıyor, ancak şirket, önümüzdeki altı ay içinde 11.99 dolarlık öğünlerinden altısını almayı taahhüt ederseniz, genellikle 100 dolar indirim yapıyor. Tovala, yemek zorunluluğu olmadan fırını satın alanlara 130 dolara varan indirimler sunuyor gibi görünüyor. Tovala'nın fırını, fırına koyduğunuz ve firmanın kendi hazır tepsilerine ek olarak, mağazalarda satılan yüzlerce hazır yemeği paket barkodlarını tarayarak pişirebiliyor. Tovala ile kendi tasarladığınız tarifleri kendiniz hazırlayabilir ve fırını Tovala uygulaması aracılığıyla pişirmek üzere programlayabiliyorsunuz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.