Vertigo Games, 2020 yılında 50 milyon oyuncu hedefine ulaştı

2013 yılında kurulan bir mobil oyun girişimi olarak karşımıza çıkan Vertigo Games, geliştirdiği Critical Strike oyunu ile büyük bir kitleye ulaşmayı başardı.
Vertigo Games, 2020 yılında 50 milyon oyuncu hedefine ulaştı

2013 yılında kurulan bir mobil oyun girişimi olarak karşımıza çıkan Vertigo Games, geliştirdiği Critical Strike oyunu ile büyük bir kitleye ulaşmayı başardı. Murat Sayın ve Ali Sayın tarafından İstanbul'da kurulan Vertigo Games, şu an için 10 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. 

Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre first-person shooter (FPS) türünde bir oyun olan Critical Strike’ın geliştirme süreci yaklaşık 4 yıl önce başladı. Online bir oyun olan Critical Strike, güncellemeler almaya da devam ediyor. 2020 yılında önemli bir sıçrama yaparak mobil uygulama mağazalarında 50 milyon oyuncu sayısı hedefine ulaşan Vertigo Games, 2021 yılı içinde ise mobil uygulama mağazalarında toplamda 100 milyon oyuncuya ulaşmayı hedefliyor.

Paylaşılan bilgilere göre Türkçe de dahil olmak üzere 9 farklı dil için destek sunan Critical Strike, 200 ülkeden 50 milyon oyuncu tarafından oynanıyor. Critical Strike oyununun aylık aktif oyuncu sayısı ise 3 milyona ulaşmış durumda. Temelde dünyaca ünlü mobil oyunlar ile rakip konumda olan Critical Strike, agile takım yapısı ile rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi hedefliyor.

Bugüne kadar herhangi bir yatırım almayan Vertigo Games, oyun içi satışlar, haftalık üyelik modeli ve reklamlar üzerinden gelir elde ediyor. 2021 yılında kullanıcı edinim bütçelerini artırarak ölçeklenebilir olmayı hedefleyen girişim, önümüzdeki dönemde ekibini büyütmeyi de planlıyor. Dilerseniz Critical Strike oyununa Android için buradan, iOS için ise buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.