Keiretsu Forum Türkiye, şimdiye kadar 55 girişime 75 milyon liralık yatırım yaptı

Keiretsu Forum Türkiye, bu sene sektör ayrımı yapmaksızın gelir üreten, inovatif, hızlı büyüme potansiyeline sahip girişimlere yatırım yapmaya devam edecek.
Keiretsu Forum Türkiye, şimdiye kadar 55 girişime 75 milyon liralık yatırım yaptı

Melek Yatırımcı Ağı Keiretsu Forum Türkiye'nin geçen sene üç boyutlu vücut analizi Digime, e-lojistik Packupp ve İletmen, gayrimenkul teknolojileri Missafir, eşya takas platformu Barty, batarya teknolojileri Nicat, inovatif içecek Reneva, eğitim teknolojileri Magistum, psikolojik destek Evimdekipsikolog ve finans teknolojileri Paratic’e yatırım yaptığını daha önce yazmıştık

2012 yılından bugüne kadar ise 55 girişime 75 milyon liralık yatırım yaptıklarını kaydeden platformun genel müdürü Duygu Eren, geçen yıl 6 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini hatırlatıyor ve ekliyor: "Bu seneki hedefimiz bu miktarın üzerine çıkmak..."

2021'deki hedefleri

Keiretsu Forum'un Türkiye'deki tek global melek yatırım ağı olduğunu belirten Eren, "2021'de teknoloji tabanlı, gelir üreten, 3 milyon dolar değerlemeden daha düşük değerlemeye sahip girişimlere daha çok odaklanacak. Hem globaldeki hem de Türkiye’deki yatırımlarının çoğunun beklentilerini karşılıyor. Tüzel kişiliğini kurmuş, fatura kesmeye başlamış, teknoloji tabanlı, ölçeklenebilir,  hızlı büyüme potansiyeline sahip, inovatif girişimler Keiretsu Forum’un yatırım alanı olarak belirliyoruz" diye konuşuyor. Yani Keiretsu Forum Türkiye, 2021 yılında da sektör ayrımı yapmaksızın gelir üreten, inovatif, hızlı büyüme potansiyeline sahip girişimlere yatırım yapmaya devam edecek.

Yatırım yapma kararı nasıl veriliyor?

Keiretsu Forum olarak bir fon organizasyon yapısı altında değil. Bir melek yatırımcı ağı olarak üye olan yatırımcıları bireysel ya da grup halinde yatırım yapıyor. Bu açıdan bakıldığında yatırım planlamasını kurumsal olarak yapmamız olanaklı değil. Keiretsu Forum’da yatırım süreçleri en az 45 günde 3 toplantıda belli oluyor. İlk toplantı olan Girişim Tarama Toplantısında eleme sürecinden geçen girişimlere, ikinci toplantıda yani Yatırımcı Forum Toplantısında ilgili yatırımcılar netleşmektedir. Son toplantı olan ‘Deep Dive’ toplantısında ise yatırım odaklı yapılıyor. Yatırımcılar onlara sunulan aydınlatıcı dökümanlardan da faydalanarak yatırım kararı veriyor. 

"Pandemi yatırım süreçlerini yavaşlatmadı, hızlandırdı. Pandemi sürecinde yatırımcı üye sayımız ve yatırım sayılarımız da arttı. Fiziksel toplantılar, Pandemi nedeni ile durdu. Keiretsu Forum olarak artık yatırım toplantılarımızı Zoom’da yapmaktayız. Pandemi sürecinde yatırım ve yatırımcı profilimizde bir değişiklik olmadı. Bilakis, yatırımcı üye sayımız ve yatırım sayımız çok arttı."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.