Pubinno, twozero Ventures’tan yatırım alarak toplam yatırımını 2.5 milyon dolara çıkardı

2015 yılında Can Algül ve Necdet Alpmen tarafından kurulan Pubinno, twozero Ventures’tan yatırım aldı. Bu turla birlikte Pubinno’nun toplamda aldığı yatırım tutarı yaklaşık 2.5 milyon dolar oldu.
Pubinno, twozero Ventures’tan yatırım alarak toplam yatırımını 2.5 milyon dolara çıkardı

2015 yılında Can Algül ve Necdet Alpmen tarafından kurulan Pubinno, twozero Ventures’tan yatırım aldı. Pubinno, "Internet of Beer" (Biranın İnterneti) kurarak fıçı bira ekosistemindeki tüm paydaşlara akıllı çözümler üretiyor. Pubinno’nun Seri A yatırım turu öncesinde bir "brigde round" (köprü turu) olarak adlandırdığı yatırım, twozero Ventures’tan geldi. Bu turla birlikte Pubinno’nun toplamda aldığı yatırım tutarı yaklaşık 2.5 milyon dolar oldu.

5 ülkede 100'lerce noktada bira musluğunu akıllandırdı

Merkez ofisi ABD’de, operasyon merkezi ise İstanbul’da bulunan Pubinno, dünyaya mükemmel fıçı bira içirme vizyonuyla halihazırda 5 ülkede 100’lerce farklı noktada faaliyetlerine devam ediyor. Pubinno "Biranın İnterneti"ni örerken, yolculuğun her adımında akıllı çözümleri ve yüksek teknolojisiyle, fıçı bira ekosistemindeki tüm paydaşların fıçı bira operasyonlarını daha verimli yönetmelerine ve mükemmel bira tadı ile mükemmel kalitede hizmet sunmalarına destek oluyor. Pubinno fıçı bira ekosisteminde yer alan bira üreticisi, bar sahibi, bira sever, barmen ve teknik destek ekiplerinin tamamını kapsayarak dünyanın ilk yapay zekaya sahip bira musluğu Smart Tap ve Smart Platform ürünleriyle öne çıkıyor.

Smart Tap

Pubinno Smart Tap, kullanıcı dostu tasarımıyla barmenlerin özellikle yoğun saatlerde birden fazla görevi kolayca yerine getirmesine ve patentli robotik mekanizması sayesinde fıçı başına yüzde 20'ye varan tasarruf sağlamasına yardımcı oluyor. Pubinno Smart Platform ise bira üreticilerine ve bar sahiplerine günlük iş operasyonlarının doğru yönetiminde yardımcı olurken; veri ve KPI izleme, anormallik algılama ve uyarı verme, otomatik fıçı siparişi ve POS entegrasyonu gibi özelliklerle öne çıkıyor.

Smart Clean

En hijyenik bira için Pubinno’nun Smart Clean isimli yeni ürünü piyasaya çıkıyor

Pandemi ile beraber her bardakta aynı kaliteyi sunmanın yanında bira üreticileri ve mekanlar için hijyen de oldukça önemli bir başlık haline geldi. Bu noktada Pubinno, barlar tekrardan açıldığında bira severlere mükemmel birayı en hijyenik şekilde tüketmeleri için bira hatlarının temizliğini yapay zeka teknolojisiyle sağlıyor. Pubinno’nun 2 yıldır AR-GE’sini yürüttüğü Smart Clean ürününün lansmanı, bu yılın ikinci çeyreğinde globalde yapılacak.

Pubinno'nun yeni yatırımla beraber ekibini büyütmeyi hedeflediğini de belirtelim.

Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Can Algül, yatırımla ilgili olarak şunları söyledi:

Dünyaya mükemmel bira içirme vizyonuyla çıktığımız bu yolda; yüksek teknolojimizle halihazırda 5 ülkede 20 milyon bardaktan fazla mükemmel bira servis ettik. Bu yatırımla, Pubinno’nun farklı coğrafyalara yayılma hızınının fişekleneceğine inanıyoruz. Hedefimizdeki ilk ülke ise İngiltere’dir.

twozero Ventures yöneticisi Yiğit Arslan ise şu ifadeleri kullandı:

“Yeme-içme sektörüne önemli bir yenilik getiren Pubinno yatırımı tamamlamış olmaktan son derece memnunuz. Twozero Ventures olarak kurulduğu günden bu yana spor, medya ve eğlence sektöründeki yatırımlarına hızla devam ediyor. Pubinno, kullanıldığı her noktada servis edilen içeceklerin aynı kalitede ve lezzete sahip olmasına olanak sunarken, aynı zamanda yazılım teknolojisi sayesinde de sağladığı veriler ile endüstrideki tüm paydaşların operasyonel verimliliğini maksimum seviyeye çıkarıyor. Pubinno’nun içecek sektörün önde gelen global markalarından birisi olması yolunda önemli bir adımı birlikte atmış bulunuyoruz.“

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.