Embracer Group, Gearbox Entertainment'ı 1,3 milyar dolara satın aldı

Paylaşılan bilgilere göre Gearbox Entertainment, İsveç merkezli Embracer Group tarafından satın alındı. Embracer Group'un aktardığı bilgilere göre söz konusu satın alma işlemi için 1,3 milyar dolar ödenecek.
Embracer Group, Gearbox Entertainment'ı 1,3 milyar dolara satın aldı

Borderlands ve Brothers in Arms gibi popüler oyunların geliştiricisi konumunda bulunan Teksas merkezli Gearbox Entertainment, yeni bir haber ile karşımıza çıktı. Paylaşılan bilgilere göre Gearbox Entertainment, İsveç merkezli Embracer Group tarafından satın alındı. 

Embracer Group'un aktardığı bilgilere göre söz konusu satın alma işlemi için 1,3 milyar dolar ödenecek. Satın alma anlaşmasının Juno Capital Partners ve Union Square Advisors'ın danışmanlığında gerçekleştiğini de belirtelim. Satın alma bedeli olarak alınacak olan 1,3 milyar dolar, Gearbox Entertainment'ın yeni AAA oyunlar geliştirmesi için harcanacak.

Tabii ki bu oyunların Embracer Group'a bağlı olarak geliştirileceğini de ekleyelim. Frisco, Teksas ve Quebec City ve Kanada'da olmak üzere toplamda 550 kişilik bir ekibe sahip olan Gearbox Entertainment, yapılan anlaşma ile birlikte Embracer Group'a dahil olarak çalışmalarına devam edecek.

Paylaşılan bilgilere göre Gearbox Entertainment, satın alma işlemi ile birlikte Embracer Group’un yedinci operasyon birimi olacak. Gearbox Entertainment'ın Borderlands ve Brothers in Arms serilerinin yanı sıra Half-Life, Counter-Strike, Tony Hawk’s Pro Skater, 007 James Bond ve Halo gibi önemli oyunların geliştirilme süreçlerine dahil olduğunu da ekleyelim. 

Anlaşmanın tamamlanması ile birlikte Gearbox Entertainment kurucu ortağı olan Randy Pitchford, Embracer Group'a bağlı olarak şirketi yönetmeye devam edecek. Geçtiğimiz Kasım ayında bir gün içinde toplamda 12 oyun ve PR firmasını satın aldığını duyuran Embracer Group'un Kıbrıs merkezli mobil oyun şirketi Easybrain'i 640 milyon dolara satın aldığını da paylaşalım. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.