Uber, alkol teslimat girişimi Drizly'yi 1,1 milyar dolara satın alıyor

Uber, alkol dağıtım hizmeti Drizly'yi satın alma planlarını duyurdu. Yaklaşık 1,1 milyar dolarlık anlaşma, hisse senedi ve nakit içeriyor; anlaşmanın yılın ilk yarısında tamamlanması bekleniyor.
Uber, alkol teslimat girişimi Drizly'yi 1,1 milyar dolara satın alıyor

Uber, alkol dağıtım hizmeti Drizly'yi satın alma planlarını duyurdu. Yaklaşık 1,1 milyar dolarlık anlaşma, hisse senedi ve nakit içeriyor; anlaşmanın yılın ilk yarısında tamamlanması bekleniyor. Plan, Drizly'nin pazarını doğrudan Uber Eats uygulamasına entegre edecek. Ancak şirket, Drizly'yi şimdilik bağımsız bir uygulama olarak devam ettireceğini belirtiyor. 

Uber CEO'su Dara Khosrowshahi yaptığı açıklamada, Drizly CEO'su Cory Rellas ve ekibinin Drizly'yi inanılmaz bir başarı öyküsüne dönüştürdüğünü ve brüt rezervasyonları yıldan yıla yüzde 300'ün üzerinde kârlı bir şekilde artırdığını söyledi. Khosrowshahi, Drizly'yi Uber ailesine katarak, girişimin coğrafi varlığını önümüzdeki yıllarda Uber'in global ayak izine doğru genişleteceklerini ve bu kârlı gidişatı hızlandırabileceklerini belirtti.

Hizmet, ABD'deki pazarlarda istikrarlı bir şekilde yayıldı. Geçen ay Atlanta'yı listeye ekledi ve teslimatı genişletmek için bir düzine kadar yerel market ve içki dükkanıyla birlikte çalıştı. Uber Eats gibi, Drizly de hizmet verdiği pazarlarda yerel satıcılarla iş birliği yapıyor. Şirket, hizmetlerinin Kuzey Amerika'da 1400'ten fazla şehre ulaştığını söylüyor. Şüphesiz pandemiye bağlı kapanmalar, alkol dağıtımını genişletme yolunda önemli bir kilometre taşı oldu ve bu da Drizly'ye bir hayli yaradı.

2012'de kurulan Boston merkezli Drizly, bugüne kadar toplamda 120 milyon dolara yakın yatırım aldı. Uber, Drizly hissedarlarına yapılan ödemenin yaklaşık yüzde 90'ının Uber hisselerinde yapılmasını beklediğini ve geri kalanın nakit olarak geleceğini söyledi. Anlaşma, an itibarıyla standart yasal onay bekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.