Dijital mortgage girişimi Valon, 50 milyon dolar yatırım aldı

Dijital hale getirerek mortgage işlemlerini kolaylaştırma hedefi ile yola çıkan Valon, paylaşılan bilgilere göre A serisi yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı.
Dijital mortgage girişimi Valon, 50 milyon dolar yatırım aldı

Mobil odaklı bir dijital mortgage girişimi olarak karşımıza çıkan Valon, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Dijital hale getirerek mortgage işlemlerini kolaylaştırma hedefi ile yola çıkan Valon, paylaşılan bilgilere göre A serisi yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı.

Hatırlatmak gerekirse Peach Street ismi ile 2019 yılında New York'ta kurulan girişim, kısa süre önce isim değiştirerek yola Valon Technologies olarak devam etme kararı aldı. Paylaşılan bilgilere göre 50 milyon dolarlık A serisi yatırım turu Andreessen Horowitz (a16z) liderliğinde gerçekleşti.

50 milyon dolarlık yatırım turuna Andreessen Horowitz'in yanı sıra şirketin eski yatırımcıları arasında bulunan Jefferies Financial Group, Fortress Investment Group LLC'ye bağlı olarak çalışan New Residential Investment Corporation ve 166 2nd LLC de katıldı.

Daha önce aralarında Alley Corp., Soros, Kairos ve Zigg Capital'ın da bulunduğu bir yatırımcı grubundan 3,2 milyon dolar tohum yatırım alan Valon Technologies, alınan 50 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte bugüne kadar aldığı toplam yatırımı ise 53,2 milyon dolara çıkardı.

2019 yılının Haziran ayında Andrew Wang, Eric Chiang ve Jon Hsu tarafından kurulan Valon, mortgage piyasasındaki tekelliği kırarak pazarın en büyük mortgage hizmetleri platformu olmayı hedefliyor. Valon'un şu an için ABD'nin 49 eyaletinde hizmet sunduğunu da belirtelim. Valon'un temel amacı ise sunduğu teknoloji sayesinde mortgage servis masraflarını yüzde 50 oranında azaltmak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.