Robert Downey Jr.'dan sürdürülebilir teknolojilere odaklanan girişimler için yeni fon: Footprint Coalition Ventures

Bugün World Economic Forum’un dijital Davos etkinliğine açıklamalar yapan Robert Downey Jr., sürdürülebilir teknolojilere odaklanan girişimleri desteklemek için yeni bir fon kurduğunu duyurdu.
Robert Downey Jr.'dan sürdürülebilir teknolojilere odaklanan girişimler için yeni fon: Footprint Coalition Ventures

Günümüzün en önemli oyuncularından biri olan ve özellikle Iron Man / Tony Stark rolü ile büyük bir hayran kitlesine ulaşan Robert Downey Jr., 2019 yılının Haziran ayında Amazon’un re:MARS konferansında FootPrint Coalition isimli bir fon kurduğunu duyurmuştu.

Bugün ise World Economic Forum’un dijital Davos etkinliğine açıklamalar yapan Robert Downey Jr., sürdürülebilir teknolojilere odaklanan girişimleri desteklemek için yeni bir fon kurduğunu duyurdu. Footprint Coalition Ventures isimli fon paylaşılan bilgilere göre AngelList tarafından yönetilecek.

Robert Downey Jr. tarafından kurulan Footprint Coalition Ventures fonunun geleneksel risk sermayesi yatırım fonlarından farklı olarak hızlı kurulup hızlı kapanan "rolling" bir fon olduğunu da ekleyelim. Kısaca anlatmak gerekirse Footprint Coalition Ventures, 3 aylık dönemlerde yatırımcılardan alacağı sermaye taahhütleri ile yatırımlar yapacak.

Firmaya yakın bir kaynağa dayandırılan bilgilere göre Footprint Coalition Ventures'ın 3 aylık dönem için sermaye taahhütleri 5 bin dolar olacak ve çeyrekte maksimum 2 bin yatırımcı fona dahil olabilecek. Yatırımcıların en az 1 yıllık sermaye taahhüdü ile fona dahil olabileceklerini de ekleyelim.

Paylaşılan bilgilere göre hem erken aşama girişimlere hem de olgunlaşmış ve daha geç aşamada olan girişimlere yatırım yapma hedefi ile yola çıkan Footprint Coalition Ventures, yılda 6 yatırım yapmayı hedefliyor. Footprint Coalition Ventures tarafından yapılacak olan yatırımları sizlere aktaracağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.