Markalar için lisanslama yönetimi sunan Flowhaven, 16 milyon dolar yatırım aldı

Marka lisanlama çözümü Flowhaven, Sapphire Ventures'ın bir parçası olan Sapphire Sport tarafından yönetilen yatırım turunda 16 milyon dolar yatırım aldı.
Markalar için lisanslama yönetimi sunan Flowhaven, 16 milyon dolar yatırım aldı

Marka lisanlama çözümü Flowhaven, Sapphire Ventures'ın bir parçası olan Sapphire Sport tarafından yönetilen yatırım turunda 16 milyon dolar yatırım aldı. Tura mevcut yatırımcılar Global Founders Capital ve Icebreaker.vc de katıldı. Girişim, aldığı yeni yatırımla birlikte toplam yatırım miktarını 21,5 milyon dolara çıkardı.

Flowhaven CEO'su Kalle Törmä, 2012'de Rovio'dayken Angry Birds mobil oyun franchise'ı için lisanslama üzerinde çalıştı. Törmä Rovio'da çalışırken, işin ticari tarafını yönetmek için küresel planı oluşturdu ve daha sonra Angry Birds için ortaklıkları da genişletti. Törmä'nın Rovio'da karşılaştığı zorluklar, onu Flowhaven gibi bir çözüm oluşturmak için neye ihtiyaç duyulacağını, özellikle de manuel yöntemlerle zorlu lisanslama iş akışlarını ve zaman çizelgelerini yönetmeyi anlamaya yöneltti.

Flowhaven lisans yönetimi platformu, planlama ve strateji, hesap ve anlaşma yönetimi, içerik dağıtımı, tasarım onayları, telif hakkı raporlaması ve daha fazlası dahil olmak üzere marka lisanslama iş akışı sürecini otomatikleştiriyor. Ayrıca, ekiplerin medya ve eğlence işlerinde genellikle sıkı olabilecek programlara uymalarına yardımcı oluyor. Flowhaven, yazılımının sadece zamandan değil, aynı zamanda para tasarrufu da sağladığını söylüyor.

Flowhaven, Nintendo, LAIKA, Games Workshop, Acamar Films ve Crunchyroll gibi şirketlerle çalışıyor. Yıldan yılan yüzde 400 büyüdüğünü belirten şirket, aldığı yeni yatırımı iş birliklerini güçlendirmek ve yazılımını geliştirmek için kullanacağını söylüyor. Törmä, ek fonun Flowhaven'ın büyümesini hızlandırmasına, ürün ve platformunu genişletmesine ve işe alımlara yardımcı olacağını belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.