Apple, şu anda 1 milyardan fazla aktif iPhone olduğunu açıkladı

Açıklanan bilgilere göre iPhone satışları, şirketin üç aylık toplam gelirini 111,4 milyar dolara çıkardı. Şu anda aktif kullanımda olan iPhone sayısı ise 1.65 milyar.
Apple, şu anda 1 milyardan fazla aktif iPhone olduğunu açıkladı

Apple, 26 Aralık'ta sona eren üç aylık kazanç raporunu açıkladı. Açıklanan bilgilere göre iPhone satışları, şirketin üç aylık toplam gelirini 111,4 milyar dolara çıkardı. Bu da Wall Street analistlerinin 103,3 milyar dolarlık tahminlerinin bir hayli üzerinde. iPhone satışları da beklenenden daha iyi. Zira analistlerin 59,8 milyar dolarlık beklentileri ile karşılaştırıldığında, yıldan yıla yüzde 17'den fazla artışla yaklaşık 65,6 milyar dolara yükseldi.

Apple yöneticileri geçtiğimiz çeyrekte iPhone satışlarında aralık çeyreğinde tek haneli yüzde artış beklediklerini söylemişti.Ancak bu güçlü sonuçlara rağmen Apple'ın hisseleri dün, işlemlerde yüzde 2 değer kaybetti.

Apple CEO'su Tim Cook, analistlerle yaptığı görüşmede, dünya çapında aktif haldeki iPhone'ların şu anda 1 milyarı aştığını, bunun nedeninin de iPhone 12'ye olan güçlü talep olduğunu söyledi. Şu anda aktif kullanımda olan 1,65 milyar Apple cihazı bulunuyor. Apple, 2016'da milyarıncı iPhone'unu sattı ve Ocak 2019'da Apple 900 milyon aktif iPhone kullanıcısına ulaştığını söyledi. Bu noktada aktif iPhone tanımının ne olduğuna değinmekte fayda var. Apple, son 90 gün içinde bir Apple servisiyle etkileşime girmiş olması durumunda bir cihazı aktif olarak kabul ediyor ve sayı buna göre açıklanıyor. 

İstatistik, şimdiye kadar satılan iPhone'ların önemli bir kısmının, en azından Apple'ın tanımına göre aktif kullanımda kaldığını gözler önüne seriyor. Analistler, Apple'ın 2020'nin sonunda 1.9 milyarıncı iPhone satışına yaklaşacağını söylemişti, ancak Apple bununla ilgili bir açıklama yapmadı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.