Kişiselleştirilmiş poliçeler için alışkanlıklara dair verilerin sağlanması da olumlu etki yaratabilir

Müşteriler daha düşük poliçeler söz konusu olduğunda kişisel verilerini sigorta şirketleri ile paylaşmaya gittikçe daha sıcak bakmaya başlıyor ancak verilerin nasıl korunacağı konusunda hala soru işaretleri de devam ediyor.
Kişiselleştirilmiş poliçeler için alışkanlıklara dair verilerin sağlanması da olumlu etki yaratabilir

Accenture'ın yaptığı bir araştırmaya göre sigorta müşterileri son iki senede kişisel veriler ile günlük yaşam tarzıyla ilgili bilgileri çalıştıkları şirketle paylaşmaya daha meyilliler. 2018'de 10 kişiden 6'sının yakın durduğu veri ve alışkanlıklara dair bilgi paylaşma oranı, 2020 senesinde yapılan bir araştırmaya göre %20 arttı. Temmuz aylarında Consumer Intelligence tarafından yapılan bir araştırmaya göre de bu oran %50 civarındaydı - gidişata baktığımızda müşteri verisinin ve alışkanlıklarının düzenli olarak bir sigorta şirketi ile paylaşılmasına giderek daha büyük bir kitlenin onay verdiğini görüyoruz. 

Bununla birlikte verinin saklanması konusunda müşterilerin beklentileri henüz karşılanmış değil. Veri sağlamakta sakınca görmeyen müşteriler, verilerin güvenliği konusunda aynı rahatlığı göstermiyorlar. Son dönemlerde sık sık duyulan güvenlik açıklarının burada da etkisi görülüyora benziyor. Bu konuda geliştirilen birçok teknoloji olmakla birlikte şirketlerin bu açıdan aldıkları önlemleri müşterileriyle daha yakından paylaşması, müşterilerin de içini rahatlatacaktır. Verilerin nasıl kullanıldığının bilinmesi ve hangi veriler ile nasıl teklifler sunulduğunun açıklıkla bildirilmesi bu konuda sigorta şirketlerinin yapması gereken öncelikli konulardan biri olacaktır. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.