Spin'den uzaktan kontrol edilebilen 3 tekerlekli elektrikli scooter: Spin S-200

Yeni bir haber ile karşımıza çıkan Spin, uzaktan kontrol edilebilen 3 tekerlekli elektrikli scooter modellerini test ettiğini duyurdu.
Spin'den uzaktan kontrol edilebilen 3 tekerlekli elektrikli scooter: Spin S-200

2018 yılında Ford tarafından satın alınan Spin'in Almanya'dan başlayarak dünyaya açılacağını geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir haber ile karşımıza çıkan Spin, uzaktan kontrol edilebilen 3 tekerlekli elektrikli scooter modellerini test ettiğini duyurdu.

Elektrikli scooter üreticisi Segway-Ninebot ve yazılım girişimi Tortoise ile iş birliğiyle geliştirilen yeni scooter modelinin kaldırımlardaki scooter dağınıklığı problemini ortadan kaldırmayı hedefliyor. 3 tekerlekli olarak tasarlanan Spin S-200 modeli, sahip olduğu uzaktan kontrol teknolojisi sayesinde hatalı bir noktaya bırakıldığında operatörler tarafından uzaktan kontrol edilerek doğru bir noktaya park edilebiliyor.

Paylaşılan bilgilere göre toplamda 300 Spin S-200 modelinden oluşan bir filo ile teste başlayacak olan Spin, söz konusu testi Idaho eyaletinin başkenti olan Boise'de gerçekleştirecek. Spin'in temel amacı ise uzaktan kontrol edilebilen elektrikli scooter modellerini ABD ve Avrupa'da 2021 yılında kullanıma sunmak.

Uzaktan kontrol edilebilen Spin S-200 modeli hem önde hem de arkada kameralara sahip. Bu kameralar ve Tortoise girişiminin yazılımı sayesinde operatörler tarafından uzaktan kontrol edilebilen Spin S-200'ün gelecekte başka yeteneklere sahip olması da bekleniyor. S-200 modeli üç bağımsız fren sistemine de sahip durumda.

Tortoise kurucu ortağı ve başkanı Dmitry Shevelenko'nun açıklamalarına göre uzaktan kontrol özelliğine sahip olan scooter modelleri gelecekte kullanıcılarının bulunduğu lokasyonlara operatörlerin desteği ile gidebilecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.