Yeni nesil pil teknolojilerine odaklanan Sila Nanotechnologies, 590 milyon dolar yatırım aldı

Yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan Sila Nanotechnologies, F serisi yatırım turunda 590 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.
Yeni nesil pil teknolojilerine odaklanan Sila Nanotechnologies, 590 milyon dolar yatırım aldı

Yeni nesil pil üreticisi olarak karşımıza çıkan Sila Nanotechnologies'in 70 milyon dolar yatırım aldığını 2018 yılının Nisan ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan Sila Nanotechnologies, F serisi yatırım turunda 590 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Pil malzemelerine ve teknolojilerine odaklanan bir girişim olan Sila Nanotechnologies'in temel amacı ise bir hücreye daha düşük maliyetle daha fazla enerji sığdıracak teknolojiler geliştirmek. 2011 yılında Alex Jacobs, Gene Berdichevsky ve Gleb Yushin tarafından ABD'de kurulan girişimin Amperex Technology Limited, BMW ve Daimler gibi önemli firmalar ile iş birlikleri de bulunuyor.

Paylaşılan bilgilere göre 590 milyon dolarlık F serisi yatırım turu ile birlikte Sila Nanotechnologies'in şirket değerlemesi ise 3,3 milyar dolara ulaştı. Coatue liderliğinde gerçekleşen 590 milyon dolarlık yatırım turuna çeşitli yeni yatırımcılar ile birlikte şirketin eski yatırımcılarından olan 8VC, Bessemer Venture Partners, Canada Pension Plan Investment Board ve Sutter Hill Ventures da katıldı.

Sila Nanotechnologies tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan 590 milyon dolarlık yeni yatırım ekibe 100 kişinin daha katılması ve ABD'de 100 gigawatt-saat silikon esaslı anot malzemesi üretiminin yapılabileceği büyük çapta bir fabrika kurulması için kullanılacak.

Üretilecek olan anot malzemesinin Li-ion piller ile birlikte hem akıllı telefonlarda hem de otomobillerde kullanıldığını da ekleyelim. Sila Nanotechnologies'in paylaştığı bilgilere göre fabrikanın 2024 yılı itibarıyla aktif olarak üretime başlaması hedefleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.