Online ödeme girişimi Fast, Stripe liderliğinde 102 milyon dolar yatırım aldı

San Francisco merkezli online ödeme girişimi Fast, Addition ile bir diğer ödeme devi Stripe'ın liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 102 milyon dolar yatırım aldı.
Online ödeme girişimi Fast, Stripe liderliğinde 102 milyon dolar yatırım aldı

San Francisco merkezli online ödeme girişimi Fast, Addition ile bir diğer ödeme devi Stripe'ın liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 102 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Index Ventures ve diğer mevcut yatırımcılar da katıldı. Fast, ilk ödeme ürününü sadece birkaç ay önce piyasaya sürmüştü. 

Fast, alışveriş yapanların bilgileri birden fazla kez girmek zorunda kalmadan web sitelerinde oturum açmasına ve ödeme yapmasına olanak tanıyor. Ayrıca, CEO Domm Holland’ın Amazon’un tek tıklamayla ödeme yapmasına benzettiği, kullanıcıların alışveriş sepetine girmeden ürün satın almalarına da imkan sağlıyor. İki yaşındaki şirket, bir ödeme oyuncusundan ziyade "kimlik ağı" olarak nitelendiriliyor.

Domm Holland şirketi, eski Uber yöneticisi ve şu anki Fast COO’su Allison Barr Allen ile birlikte kurdu. Holland, online atışlarda satıcılar için alışveriş sepetinin terk edilmesinin büyük bir sorun olduğuna işaret etti. Bilgilerini hızlı bir şekilde girebilen müşterilerin bir satın alma işlemini tamamlama olasılığının daha yüksek olduğunun da altını çizdi. Holland, Fast'in bu aşamada bile PayPal, Adyen, Braintree ve Worldpay gibi diğer şirketlerle rekabet edebileceğini söyledi.

Yeni yatırımla beraber Fast, ürün genişlemesini ikiye katlayarak abonelikler ve tek tıklamayla online medya satın alımları gibi yeni kullanım durumları aracılığıyla daha da fazla satıcıya ulaşmayı hedefliyor. Şirket, ABD dışındaki pazarlara açılmayı ve ekibini genişletmeyi planlıyor. Fast, 2021'in sonunda 200'den fazla çalışana ulaşmak istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.