5G ile sağlık alanında IoT girişimleri daha çok ön plana çıkabilir

IoT bazlı girişimlerin 5G ile daha hızlı sektörlere adapte olacağını biliyoruz. Uzaktan sağlık, giyilebilir cihazlar ve sensörlerle takip gibi sağlık uygulamalarının da 5G ile yoğunlaşması bekleniyor.
5G ile sağlık alanında IoT girişimleri daha çok ön plana çıkabilir

5G ağlarının altyapısının yavaş yavaş daha çok oluşmaya başlaması sektörde yeniliklerin artması beklentisini getirirken daha yoğun kullanılabilecek teknolojiler ile birçok sektördeki girişim ekosisteminin de hızlı gelişmesi anlamına geliyor. Donanım fiyatlarının azalacağı ve buna karşılık yazılımlar ile görsel gerçeklik araçlarının artacağı tahminleriyle birlikte 5G'nin önümüzdeki senelerde yapılacak tüm altyapı ve diğer yatırımlara ivme kazandıracağı da düşünülüyor. 

Akıllı telefon penetrasyonunun doyuma ulaştığının düşünülmesi, cihaz yenileme dışında ilk defa kullanımların oranının düşük olacağı gibi beklentilerin olması, görsel ve artırılmış gerçeklik cihazlarına talebin artması beklentisi olmasına karşılık 5G'nin tam olarak müşterilerde nasıl karşılık göreceği henüz net değil. 3G'den LTE'ye geçiş sürecinde yaşanan heyecanın 5G ile olmama ihtimali operatörlerle birlikte bu ekosistemdeki diğer şirketlerin de yatırımlarını nasıl şekillendireceklerini gözden geçirmelerini gerektiriyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.