Geçtiğimiz yıl 3 milyon kullanıcıya ulaşan bkmkitap.com'un 2020 verileri [İnfografik]

Pandemi döneminde artan taleple bkmkitap.com, 11 milyon kitabı okuruyla buluşturdu.
Geçtiğimiz yıl 3 milyon kullanıcıya ulaşan bkmkitap.com'un 2020 verileri [İnfografik]

Geçtiğimiz yıl pandeminin etkisiyle e-ticaret alanında satışlarını artıran bkmkitap, büyüme yoluna giderek lojistik ve inovasyon merkezini içine alan yeni bir şube açtı. Yeni merkezi sayesinde e-ticarette yakaladığı büyümeyi sürdürülebilir kılmak isteyen bkmkitap, 2020 yılı verilerini açıkladı.

Alışverişlerde mobil cihazların kullanım oranı yüzde 70

Pandemi döneminde e-ticaretin etkisinin artmasıyla online alışveriş yapan tüketicilerin yaş oranları da değişkenlik gösterdi. 2020 yılında yüzde 32 oranla 25-34 yaşları en çok alışveriş yaparken bir önceki yıla oranla yüzde 3’lük bir kısmı 45 yaş üzerine dağılarak e-ticarette yaş ortalamasının artışını gözler önüne serdi. Cihazların kullanımında yüzde 70 oranla mobil cihaz kullanımı ön plana çıktı.

1 milyondan fazla yeni üye, 11 milyon kitap

bkmkitap.com’a üye olan ve mobil uygulamadan alışveriş yapan tüm okurlar için ücretsiz kargo seçeneği sunarak 2020 yılında 1 milyondan fazla yeni üye kazandı. Pandemi döneminde artan taleple bkmkitap.com, 11 milyon kitabı okuruyla buluşturdu.

Çocuk kitapları ve eğitim kitaplarının satışında artış

En çok okunan kitaplar ise ilginç bir şekilde bir önceki yılla aynı kaldı ve 2019-2020 çok satan ilk 10 kitap değişmedi. Geçtiğimiz yıl evlerde kitap okuma konusunda epey zamanımızın olmasının etkisini görüyor gibiyiz. 2020 yılına baktığımızda çok satan yayınevlerinin genellikle edebiyat-roman ağırlıklı kitapları oldu. Eğitimin evden devam etmesi ve ayrıca çocukların evde geçirdikleri vaktin artmasıyla birlikte çocuk kitapları ve eğitim kitaplarının çok satan kategorilerin içinde üst sıralarda yer aldığını görüyoruz.

En çok okunan 10 yazar arasında ise Dostoyevski, Stefan Zweig, Ahmet Ümit, Sabahattin Ali gibi tüm dünyadan değerli edebiyatçılar yer alıyor. Kitap dışında en çok satan 5 ürün kitap okuma lambası, kitap okuma gözlüğü, baykuş puzzle, Harry Potter ajanda ve Mopak A4 Kağıt oldu. 

En çok satış yapılan iller ise İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Antalya, Kocaeli, Konya, Adana, Balıkesir ve Manisa oldu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.