2020'de 10 kat büyüyen istegelsin'in 2021 hedefi: İzmir ve Eskişehir

Yılın Market Sipariş Servisi kategorisinde ilk üçe giren istegelsin, 2020 yılı içinde 10 kat da büyüme gösterdi.
2020'de 10 kat büyüyen istegelsin'in 2021 hedefi: İzmir ve Eskişehir

Pandemiyle birlikte insanlar evlerine kapanınca pek çok hizmeti online olarak almaya başladı. Bu hizmetlerin başında da online market alışverişi geldi. Bunun sonucu olarak Yılın Market Sipariş Servisi kategorisinde ilk üçe giren istegelsin, 2020 yılı içinde 10 kat da büyüme gösterdi.

Hizmet verdiği İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Bodrum’daki satışları incelendiğinde tüm şehirlerde en çok alışveriş yapılan kategori sebze meyve oldu. En çok satılan ürünler ise salatalık, soda, limon, havuç, maydanoz olarak öne çıktı. Alışveriş yapanların yüzde 50’si kadın, yüzde 41’i erkek olurken en çok alışveriş yapan ilçeler Kadıköy, Ümraniye, Maltepe, Üsküdar, Çankaya oldu.

2021 hedefi: İzmir ve Eskişehir'e açılmak

istegelsin CEO'su Sedat Yıldırım, "Meyve ve sebze genel olarak satışın en çok olduğu kategori olarak öne çıkarken bazı ilçelerde bu durum farklılık gösterdi. 2020’de Arnavutköy’de en çok artış gösteren kategori bebek organik beslenme ardından da kedi ürünleri olurken Büyükçekmece’de meyveden sonra kahve, Ataşehir’de meyveden sonra pastacılık malzemeleri öne çıktı" diyerek geçen sene öne çıkan ilginç verileri paylaşıyor.

2021’de şu an hizmet verdiği şehirler arasına  İzmir ve Eskişehir'i eklemeyi hedefliyor. Yıldırım, "Biz istegelsin olarak süpermarketlerde bile satılmayan ürünleri sunarak #çoksüpermarket hizmeti veriyoruz. 2021 yılında da öncelikli hedeflerimizden biri yeni işbirlikleri ve markalarla kullanıcılarımıza binlerce çeşit ürünü sunmak olacak" diye konuşuyor.

Yoğun dönemde günlük sepet ortalaması yüzde 25 arttı

Sedat Yıldırım, salgının onlara teknoloji ve dijitalleşmenin ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini söylüyor ve ekliyor: "2021 yılında da üzerine eğileceğimiz konulardan biri de bu olacak. Teknolojiyi merkezine alan bir şirket olarak altyapımıza yatırım yapmaya devam edeceğiz." Ona göre, hem teknolojiye yapılan yatırım hem kullanılan bulut altyapısı ve bulut teknolojisinin ölçeklenebilirliği onlara esneklik sağlıyor. Bu da otomatik olarak  hizmet kalitesinin artmasını sağlıyor. Yıldırım, salgının en yoğun döneminde istegelsin'in günlük sepet ortalamasını yüzde 25 artırdığını söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.