Türkiye'nin aşı haritası erişime açıldı

covid19asi.saglik.gov.tr adresi üzeriden erişime açılan Türkiye'nin aşı haritası, tüm kullanıcıların aşı sayısını takip etmesini kolaylaştırıyor. Platformda yer alan bilgilere göre toplamda 1 milyon 265 bin 149 kişiye aşı yapıldı.
Türkiye'nin aşı haritası erişime açıldı

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, aşı haritasının yakında tüm kullanıcıların erişimine açılacağını duyurmuştu. Aşı haritası, bugün tüm kullanıcıların erişimine açıldı. Sağlık çalışanlarının ardından 65 yaş üstü vatandaşlar için devam eden aşı çalışmaları, platform üzerinden günlük olarak takip edilebiliyor.

Platforma erişmek için covid19asi.saglik.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Şu anda platformda yer alan bilgilere göre toplamda 1 milyon 265 bin 149 kişiye aşı yapıldı. İl il incelediğimizde ise büyük şehirlerde, nüfusun da fazla olmasından dolayı yüksek sayılarla karşılaşıyoruz. İstanbul'da  231 binden fazla kişi aşılanırken, Ankara'da 125 binden ve İzmir'de ise 78 binden fazla kişi aşı oldu. 

Bildiğiniz üzere ilk doz aşının ardından ikinci dozun uygulanması bekleniyor. Yakın zamanda Çin'den 6,5 milyon Sinovac aşısının daha gelmesi ile rakamların kısa süre içinde artış göstereceğini söylemek mümkün. Sağlık Bakanlığı'nın bu site ile bu süreçte bilgi erişimini şeffaflaştırması, halk arasındaki soru işaretlerini gidermenin yolunu açacaktır. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.