Enerjisa Dağıtım Şirketleri’nin takip ettiği dekarbonizasyon, dijitalleşme, merkezsizleşme gibi global ana trendlerin ışığında ile enerji endüstrisinde etki yaratacak girişimlerle buluşmak için yola çıktığı İvme Hızlandırma Programı'nda son aşamaya geçildi. Enerji endüstrisinin geleceğine yön vereceğine inanılan ve yoğun ilgi gören programda uzun değerlendirmeler sonucu finale kalan 10 girişim ile POC (ürün test edilme) sürecine başladı. Şirketin ilk hızlandırma programı olan ve devamının gelmesi planlan İvme, proje takvimi sonunda ise demo day ile sona erecek.
Program ile ticarileşme ve ölçeklenme arasındaki eşiği atlamaları da desteklenecek ve POC sürecine kabul edilen girişimler şu şekilde:
AREYLight: Şehirlerde ve büyük kompleks alanlarda, (sokak, park, sanayi ve üniversite bölgeleri) dış mekanları aydınlatma için harcanan yüksek enerji ve bakım maliyetlerini, yapay zeka teknolojisiyle azaltarak yüzde 60'a kadar tasarruf ve verimlilik sağlayan, kurulduğu bölgeleri "akıllı şehir" konseptine taşıyan, çevre dostu ileri teknoloji çözümler sunuyor.
CY Enerji: Çatı üstü güneş enerjisi sistemlerine özgü tek eksenli güneş takip sisteminin Ar-Ge çalışmalarını yapan girişim, mikro solar çözümleri ve güneş takip sistemleri sayesinde güneş enerjisinden maksimum verim elde etmeyi hedefliyor.
EventGates: Güvenlik ve İSG alanlarında yapay görme ve makine öğrenmesine dayalı çözümler üreten girişim, uygulama yazılımları, görüntü işleme, derin öğrenme ve makine öğrenmesi konularında çalışan çözümler sunuyor.
Humming Drone: Drone ile havadan görüntüleme ve analiz hizmetleri üzerine çalışan girişim, toplanan görüntüleri kullanarak haritalama ve analiz yapılabilmesini sağlayan INSPECT adında bir yazılım geliştirdi. Bu yazılım sayesinde elde edilen görüntüler interaktif bir harita üzerinden incelenip notlar alınabiliyor, bitki sağlığı raporları çıkartabiliyor ve dijital yükseklik haritası görüntülenebiliyor. Genele Açık Humming Drone ayrıca, donanım, yazılım ve yapay zeka destekli otonom sistemlerinin tamamını kendi ekipleri ile geliştirdikleri İnsansız Hava Aracına da sahip.
Massive Energy: Ev enerji tüketimini herhangi bir donanım kurulumu olmadan kendi yaptıkları toplumsal araştırma ve büyük veriden faydalanarak analiz ediyor, elektrik dağıtım ve perakende şirketlerine kullanıcıları ile interaktif ilişki kurabilecekleri ürünler sağlıyor.
Eye of the Power/Rtm elektronik: IoT ve bulut destekli çalışan sistem üzerinden, elektronik donanım alanında çalışma yapan girişim, özel olarak aydınlatma kontrol, uzaktan kontrol ve enerji izleme ve kontrol ürünleri üretiyor.
Stroma Vision: Geliştirdiği görüntü işleme teknolojisi sayesinde inşaat, lojistik ve üretim alanlarında insan hayatına tehlike oluşturan durumları algılayan ve aktif bir şekilde önlemlerinin alınmasını sağlayan sistemler tasarlıyor. Ürünlerinde, Kişisel Koruyucu Ekipman Takibi, Yorgunluk ve Dikkatsizlik Takibi, Ergonomik Risk Analizi, Sosyal Mesafe Takibi, Yüz Tanıma ile Doğrulama, Nesne-Alan Tanıma ve Hareket Algılama özelliklerine yer veren girişim, daha güvenli bir iş kültürü yaratmayı amaçlıyor.
Visiosoft: Yapay zeka ile görüntü işleme üzerine, haritacılıkta araçtan santimetre düzeyine küresel konum saptamaktan, fabrika kalite kontrolünde hatalı ürünleri tespit etmeye kadar farklı ürünleri bulunan girişim, obje tanıma ve konumu bulma alanlarında hizmet veriyor.
Xena Vision: Computer Vision alanında uzmanlaşan girişim, kameralardan insan tespiti, insan aktivite tespiti, acil durum tespiti üzerine çalışıyor.
Geodo Technology: Arazi keşfi ve ölçümleri yapan girişim, hassas arazi ölçümü gerektiren endüstriyel ihtiyaçlar doğrultusunda işaretleme, haritalandırma ve raporlandırma hizmetlerini bir el terminali (gereken yerlerde kendi üretimleri olan bir baz istasyonu yardımı ile) çözüm üretiyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap