Drone teslimatlarına odaklanan Wingcopter, 22 milyon dolar yatırım aldı

Ansgar Kadura, Jonathan Hesselbarth ve Tom Plümmer tarafından 2017 yılında kurulan Wingcopter, A serisi yatırım turunda 22 milyon dolar yatırım aldı.
Drone teslimatlarına odaklanan Wingcopter, 22 milyon dolar yatırım aldı

Ürettiği dronelar ile teslimat gerçekleştirme hedefi ile yola çıkan Almanya merkezli Wingcopter, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Bugün paylaşılan bilgilere göre Wingcopter, A serisi yatırım turunda 22 milyon dolar yatırım aldı. 

Ansgar Kadura, Jonathan Hesselbarth ve Tom Plümmer tarafından 2017 yılında kurulan Wingcopter, patentli teknolojisi ile birlikte teslimat droneları üretiyor. Söz konusu teknoloji drone modellerin dikey bir şekilde kalkış ve iniş yapmalarını sağlıyor.

Paylaşılan bilgilere göre 22 milyon dolarlık A serisi yatırım turu Silicon Valley VC Xplorer Capital liderliğinde gerçekleşti. Silicon Valley VC Xplorer Capital ile birlikte Futury Regio Growth'un da 22 milyon dolarlık yatırım turuna katıldığını da ekleyelim.

Ticari olarak kullanılmaya başlanan Wingcopter, Vanuatu, Tanzanya ve İrlanda'da aktif olarak kullanılıyor. Girişimin aktardığı bilgilere göre Vanuatu'da Unicef ile iş birliği içinde olan Wingcopter, çeşitli aşıları droneları ile teslim ediyor. Tanzanya'da ise sağlık ekipmanlarının teslimatını gerçekleştiren girişim, İrlanda'da ise ilk insülin dağıtımını tamamladı.

Söz konusu teslimatların gerçekleştirilebilmesi için Wingcopter'ın Wingcopter 178 heavy-lift isimli bir drone modeli geliştirdiğini de ekleyelim. Paylaşılan bilgilere göre saatte 160 km hız yapabilen Wingcopter 178 heavy-lift, 120 km'lik bir menzile sahip. Son olarak Wingcopter 178 heavy-lift modelinin yaklaşık 6 kg'lık taşıma kapasitesine sahip olduğunu da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.