BenzinLitre, 2020 yılının akaryakıt alma alışkanlıklarını paylaştı

Paylaşılan bilgilere göre 2020 yılında 300 bini aşan BenzinLitre kullanıcılarının marka filtrelerinde en çok tercih ettiği akaryakıt markası geçen yılda da olduğu gibi Shell oldu.
BenzinLitre, 2020 yılının akaryakıt alma alışkanlıklarını paylaştı

Sürücülerin en yakın istasyonu, istasyon özelliklerini ve en uygun benzin fiyatlarını harita üzerinde görebildiği bir platform olarak hizmet veren BenzinLitre'nin 9 milyon TL değerleme ile yatırım aldığını geçtiğimiz Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir haber ile karşımıza çıkan girişim, 2020 yılında akaryakıt alma alışkanlıkları ile ilgili verilerini paylaştı.

Paylaşılan bilgilere göre 2020 yılında 300 bini aşan BenzinLitre kullanıcılarının marka filtrelerinde en çok tercih ettiği akaryakıt markası geçen yılda da olduğu gibi Shell oldu. Toplam marka filtrelemelerinin yüzde 27’sini Shell oluştururken ikinci sıra yüzde 16 ile Opet’in, üçüncü sıra ise yüzde 11 ile Petrol Ofisi’nin oldu.

Geçen seneki veriler ile kıyaslandığında Shell, marka filtrelerinde tercih edilme oranını geçen seneye oranla yüzde 17, Opet yüzde 45, Petrol Ofisi ise yüzde 22 artırdı. Verilere bakıldığında Opet daha çok uzun yollarda tercih edilirken Shell günlük kullanımda daha çok tercih edildi.

Covid-19 salgını ve alınan tedbirlerle beraber istasyon tercihlerinde tesis özelliklerinin önemi bu sene daha da arttı. Sürücüler şehir içine girmeden asgari temas ile yol üzerinde birçok ihtiyaçlarını bir arada giderebildikleri istasyonları daha fazla tercih etmeye başladılar. Sene boyu sürücülerin en çok tercih ettiği tesis özelliği filtresi Starbucks oldu.

Tesis özelliği filtresi kullanımlarının yüzde 27’sini kahve markaları oluştururken, en çok filtrelenen ikinci tesis özelliği ise yüzde 19 ile “Yıkama” oldu. Kahve markaları ve yıkamayı ise yüzde 12 ile "Kendin Yıka” özelliği takip ediyor. Tüm farklı yıkama filtrelerine bir arada bakıldığında ise sürücülerin tesis özelliği filtrelemelerinin yüzde 36’sını yıkama filtreleri oluşturuyor. En çok filtrelenen dördüncü ve beşinci tesis özellikleri ise sırasıyla “Mescit” ve “Yemek” oldu.

2020 yılında istasyonlara yapılan 220 bin yorumun yüzde 35’i hijyen üzerine yapıldı. Tuvalet temizliği, tuvalette kağıt olup olmaması ve market bakımı sürücülerin en çok dikkat ettiği alt başlıklardı. Yakıt tipine baktığımızda ise 2020 yılında dizel seçeneğinin yüzde 40 ile ilk sırada yer aldığını görüyoruz.

Dizeli yüzde 31 ile benzin ve yüzde 27 ile LPG takip ediyor. LPG dağıtıcıları arasında da geçen sene olduğu gibi yine Aygaz ilk sırada geliyor. Elektrikli araç sahipleri kendilerine en yakın şarj noktalarının fiyatlarını ve konumlarını BenzinLitre uygulaması ve web sitesi üzerinden görebiliyor, aynı zamanda istasyonlardaki farklı soket tiplerini de filtreleyebiliyorlar. 2020 verilerine göre toplam yakıt tipi filtrelerinin yüzde 2’sini ise “Elektrik” oluşturdu.

Yaş gruplarında ise bir önceki yıldan farklı olarak 25-34 ve 35-44 yaş gruplarındaki BenzinLitre kullanıcıları tüm kullanıcılar arasındaki oranını artırdı. Geçtiğimiz yıl bu iki grup toplam kullanıcıların yüzde 60’ını oluştururken bu yıl toplam kullanıcıların yüzde 66’sını aştılar.

İstanbul, Ankara ve İzmir BenzinLitre’nin en çok kullanıldığı üç şehir olurken Adana ise 4. sırada yer alıyor. 2020 yılında Kamyoncu Lokantalarına 1 milyondan fazla yol tarifi alındı ve 2019 yılı ile kıyaslandığında bu tarifler yüzde 20 oranında arttı.

Dinlenme tesislerine alınan yol tariflerinde ise yüzde 30 düşüş yaşandı. Dinlenme tesisleri, toplu taşıma durak noktaları olması ve daha kalabalık olmaları sebebiyle Corona döneminde sürücülerimiz tarafından daha az tercih edildi. Uygulamada Ankara-İstanbul ve Ankara-İzmir- Bodrum en çok kullanılan güzergah oldu ve bu güzergahlarda bulunan kamyoncu lokantaları en çok uğranan mola yerleri haline geldi.

Almanya'nın ardından İtalya'da da hizmet vermeye başlayan BenzinLitre, 2020 yılında 300 bini aşan kullanıcıları için akaryakıt, otomotiv, sigorta, oto-yıkama, lastik, market-gıda gibi farklı sektörden büyük ve global markayla iş birlikleri de yaptı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.