Sağlık alanında yatırımlar 2020'yi olumlu notla kapatırken önümüzdeki dönemdeki beklentiler de şekilleniyor

Sağlık sektörü 2020'de hem en çok darbe alan hem de en çok öne çıkan sektörlerden biri oldu. Bu alandaki tüm yenilikler, önümüzdeki dönemde göreceklerimizin de habercisi niteliğinde.
Sağlık alanında yatırımlar 2020'yi olumlu notla kapatırken önümüzdeki dönemdeki beklentiler de şekilleniyor

Sağlık sektöründe COVID-19 ile artan yatırımlar, sene sonuna doğru artarak 27 milyar $ seviyesine geldi. Salgının sağlık sisteminde yarattığı hasara karşılık yeni yatırımların görülmesi ve teknolojik yeniliklerin sektöre adapte edilmesi mevcutta bulunan sistemleri iyileştirmeyi amaçlarken gelecekteki birçok konunun tahmininin yapılması için kullanılması bekleniyor. Yatırımcı Vinod Khosla'nın da öngördüğü gibi önümüzdeki dönemde yapay zeka ile hastaların semptomları başlamadan hastalıkların belirlenmesi, sağlık çalışanlarının daha efektif çalışabilmesi ve hastaların doktor ziyaretine gitmeden uzaktan teşhis konulabilmesi gibi öğrenilebilen sistemlerin karşımıza daha çok çıkması tahmin ediliyor. 

Orta ve daha düşük gelirli ülkeler başta olmak üzere ücretsiz temel bakıma ulaşmak için geliştirilmesi gereken sistemlerin işlemesi için olmazsa olmazlardan olan yapay zeka bazlı sağlık uygulamalarının ilaçların ArGe tarafındaki maliyetleri %70 oranında azalttığı ve böylelikle 3 milyar $'dan fazla sektöre katkı sağladığından söz ediliyor. Yapay zekanın birçok sektörde olduğu gibi sağlıkta da beklenen tahminleri karşılayacağı ve değiştireceği kesin, bu sene yapılan yatırımlardaki payından da bunu görebiliyoruz. Peki önümüzdeki sene itibariyle sektörde ne gibi değişiklikler bekleniyor? 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.