E-sporcular için online eğitim platformu: E-playout

E-playout, kendisini geliştirmek isteyen e-sporcuların, yüksek seviyeli e-spor oyuncularının video eğitimlerini izleyebildiği ve aynı zamanda bu oyunculardan birebir eğitim alabildiği online bir platform olarak hizmet veriyor.
E-sporcular için online eğitim platformu: E-playout

Kendisini geliştirmek isteyen e-sporcuların, yüksek seviyeli e-spor oyuncularının video eğitimlerini izleyebildiği ve aynı zamanda bu oyunculardan birebir eğitim alabildiği online bir platform olarak hizmet veren E-playout, Boğaziçi Üniversitesinde okuyan 3 arkadaş olan Berkay Kani, Mehmet Ali Umar ve Hasan Ramazan Yurt tarafından kuruldu.

E-spor eğitmenleri ve turnuva ekibi de dahil edildiğinde yaklaşık 30 kişilik bir ekip tarafından yönetilen E-playout, yaklaşık 1 yıl içinde geliştirildi.

E-playout kurucuları

E-playout platformuna abone olan kullanıcılar platformdaki tüm eğitim içeriklerine ulaşabiliyor. Ayrıca eğitmen ile birebir eğitim yaparak kendisini geliştirmek isteyen kullanıcılar eğitmenden özel ders alır gibi eğitim de alabiliyor. E-spor turnuvaları düzenleyen Corplays ekibini de bünyesine katan girişim, bu ortaklık ile hem kurumsal firmalara e-spor eğitimleri veriyor, hem de sonrasında kurumsal e-spor turnuvaları düzenleyebiliyor.

Paylaşılan bilgilere göre E-playout bünyesinde şu anda 10’dan fazla eğitmen ve 100’den fazla eğitim içeriği mevcut. İçerik üretmeye başlanılan günden bu yana platformun eğitim içerikleri 2 bin saatten daha fazla izlendi. Platformun üye sayısı ise yaklaşık 500. 

Hem ülkemizde hem de yurt dışında rakiplere sahip olan E-playout, geliştirmekte olduğu yapay zeka algoritmaları ile kişiselleştirilmiş eğitim deneyimi sunarak ve aynı zamanda uçtan uca e-sporcu yetiştirme programlarını başlatarak rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi hedefliyor.

Aylık abonelik modeli ve Corplays ile yaptığı kurumsal turnuvalar üzerinden gelir elde eden E-playout, şu ana kadar herhangi bir yatırım almadı. E-playout'ın hem Sinan Güler tarafından hayata geçirilen SG Spor Girişimleri Hızlandırıcı Programı'na seçilen 6 girişim arasında olduğunu hem de Workup Girişimcilik Programı'nın 7. dönem girişimlerinden biri olduğunu da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.