Alphabet, balonlar ile internet sağlayan Loon projesini durdurma kararı aldı

Bugün paylaşılan bilgilere göre ise Google'ın çatı şirketi olan Alphabet, balonlar ile internet sağlama projesi olan Loon'u durdurma kararı aldığını resmen duyurdu.
Alphabet, balonlar ile internet sağlayan Loon projesini durdurma kararı aldı

Balonlar ile internet sağlayan bir proje olan Loon, yaklaşık 8 yılın ardından yolun sonuna geldi. 2017 yılının Ocak ayında Google'ın İHA'larla internet sağlama projesini durdurma kararı aldığını sizlere aktarmıştık. Bugün paylaşılan bilgilere göre ise Google'ın çatı şirketi olan Alphabet, balonlar ile internet sağlama projesi olan Loon'u durdurma kararı aldığını resmen duyurdu.

Balon filoları ile yüksek hızlı internet sağlama hedefi ile yola çıkan Loon projesi, ilk olarak 2013 yılında Google'un X moonshots projeleri kapsamında duyurulmuştu. 5 yıl boyunca X moonshots çatısı altında geliştirilen Loon, 2018 yılında ise Wing projesi ile birlikte X moonshots projelerinden ayrılarak Alphabet'e bağlı olarak çalışan şirketlerden biri haline geldi.

2020 yılının Temmuz ayında ise ilk ticari internete sağlama projesini Kenya'da hayata geçiren Loon, 35 balonluk bir filo ile birlikte 50 bin kilometrekarelik alanda yüksek hızlı internet sağladı. Loon'un daha önce doğal afetlerden etkilenen bölgeler için internet sağladığını da ekleyelim.

Loon, 2017 yılında Porto Riko'da gerçekleşen Maria kasırgasında ve 2019 yılında Peru'da gerçekleşen depremde de doğal afetten etkilenen kişilere balonları ile internet sağladı. X projelerinin başında yer alan Astro Teller'ın açıklamalarına göre Loon projesinin çalışanları diğer X, Google ve Alphabet projelerinde görevlendirilecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.