Twitter'da hesap açan Volkswagen CEO'su Diess, ilk iş Elon Musk'a laf attı

Herbert Diess ilk tweetinde ID.3 ve e-tron'un Avrupa'daki başarısıyla Elon Musk'ın pazar payını düşürmeyi planladıklarını açıkladı. VW ve Audi'nin elektrikli araçları, piyasa sürülmelerinin ilk yılında Tesla'nın Avrupa'daki pazar payını düşürdü.
Twitter'da hesap açan Volkswagen CEO'su Diess, ilk iş Elon Musk'a laf attı

Volkswagen Grup'un CEO'su Herbert Diess, dün Twitter'da hesap açarak, ilk tweetini paylaştı. Geçtiğimiz yıllarda karbon emisyonu skandalıyla gündeme gelen Diess, ilk tweetinde Elon Musk'a laf attı. 

Herbert Diess attığı ilk tweette Twitter kullanıcılarını selamlarken, Elon Musk'ın pazar payını düşürmeyi planladıklarını açıkladı. Diess, ID.3 ve e-tron'un Avrupa'daki başarısını dile getirdi. 

Şu an için elektrikli araçların pazar payı ile övünen Diess, karbon emisyonu skandalını geride bırakmışa benziyor. 2018'de Braunschweig Savcılığının ortaya koyduğu verilere göre; Volkswagen, 2007'nin ortasından 2015'e kadarki dönemde karbon emisyonunu düşük gösteren hileli yazılıma sahip 10 milyondan fazla dizel motorlu otomobil sattı. Şirket, 1 milyar euro para cezası alırken, Diess hissedarların açtığı davadan kurtulmak için 9 milyon euroluk bir anlaşmaya imza attı.

Volkswagen Grup'un araçları Tesla'nın Avrupa'daki pazar payını düşürüyor

Diess'in karıştığı skandalı düşündüğümüzde,  çıkardığı güneş panelleri ve elektrikli araçlarla Z kuşağının çevreci tutumuna hitap eden Elon Musk'a laf atmak, kötü bir PR hamlesi gibi görünebilir. Ancak Diess'in attığı tweet asılsız bir iddiadan çok daha fazlasıydı. 

VW ve Audi'nin çıkardığı elektrikli araçlar, piyasa sürülmelerinin ilk yılında, başta Almanya olmak üzere tüm Avrupa'da başarılı bir performans sergilerdi. Bu da Avrupa'daki Tesla satışlarının ve doğal olarak Tesla'nın Avrupa'daki pazar payının düşüşüne yol açtı. 

Diess, 2020'nin Ocak ayında verdiği bir röportajda ile Volkswagen'ın 2020 yılında 8 yeni elektrikli ve hibrit araç piyasaya süreceğini açıklamıştı. Tesla'nın Almanya'da fabrika açmasını da yorumlayan Diess, iyi bir rekabeti sevdiklerini ve Elektrikli araç üretiminde, diğer araç üreticilerine yolu açtıkları için Tesla'ya teşekkür etmişti. 2019 yılında ise Herbert Diess'in Tesla'ya yatırım yapmak istediği konuşulmuştu.

Yakın zamanda Volkswagen Grup'taki CEO pozisyonunu korumak için ciddi bir mücadele veren Diess, Twitter'da Elon Musk ile şakalaşarak imaj tazelemeye çalışıyor olabilir. Diess, Haziran ayında ID 3'deki yazılım problemleri nedeniyle CEO'luğu devretmek zorunda kalmıştı.

Eğer mevzubahis, imaj tazelemek ise; Diess'in Elon Musk'tan öğreneceği çok şey var. Elon Musk, sadece gündem yaratan tweetler atmakla değil aynı zamanda Tesla hakkında atılan olumsuz tweetleri cevaplamakla da uğraşıyor. Hatta Tesla, geçtiğimiz günlerde Elon Musk'ı bu moderasyon yükünden kurtarmak adına "Enerji Müşteri Desteği Uzmanı" pozisyonu için iş ilanı açtı. İş tanımında CEO'ya yönlendirilen şikayetleri yanıtlamak da yer alıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.