İkinci el ürünlerin satışına odaklanan Curtsy, 11 milyon dolar yatırım aldı

Paylaşılan bilgilere göre Curtsy'nin 11 milyon dolarlık A serisi yatırım turu Index Ventures liderliğinde gerçekleşti
İkinci el ürünlerin satışına odaklanan Curtsy, 11 milyon dolar yatırım aldı

Z kuşağı tarafından kullanılma hedefi ile yola çıkan Curtsy, ikinci el giyim ürünlerinin satılacağı bir pazar yeri olarak hizmet veriyor. Bugün ise yeni bir haber ile karşımıza çıkan girişim, A serisi yatırım turunu tamamladığını duyurdu.

Paylaşılan bilgilere göre Curtsy'nin 11 milyon dolarlık A serisi yatırım turu Index Ventures liderliğinde gerçekleşti. Index Ventures'ın haricinde 11 milyon dolarlık yatırım turuna Y Combinator, FJ Labs, 1984 Ventures ve melek yatırımcı Josh Breinlinger da katıldı.

İlk etapta kullanıcıların kıyafetlerini kiralayabilecekleri bir platform olarak hizmet veren Curtsy, zaman içinde kullanıcıların daha önce kullandıkları elbise, ayakkabı ve aksesuar gibi ürünlerini satabilecekleri bir ikinci el pazar yeri platformuna dönüştü.

Kısacası özellikle z kuşağındaki kadınların ikinci el olarak eşyalarını satmalarını sağlayan bir pazar yeri olan Curtsy, 2015 yılında David Oates, Eli Allen ve William Ault tarafından San Francisco'da kuruldu. Curtsy'nin aldığı 11 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarını 14,5 milyon dolara çıkardığını da belirtelim. Curtsy'nin diğer yatırımcıları arasında ise CRV, SV Angel, Kevin Durant, Priscilla Scala ve başka melek yatırımcılar da yer alıyor.

Makine öğrenimi ve yapay zeka desteklerine de sahip olan Curtsy, kullanıcılarına ürünleri ile ilgili fiyat bilgileri de sunuyor. Şu an için sadece iOS platformunda bulunan Curtsy, yakın zamanda Android platformu için destek sunmaya da hazırlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.