Müşterilerin, sürdürülebilir markalara ilgisi salgın sonrasında da devam etmekte

Sürdürülebilirlik uzun bir süredir üzerinde konuştuğumuz bir konu olsa da bu alandaki yenilikler ve markaların buna göre davranması henüz çok yeni. Bununla birlikte bu tarz markaların ivmesinin hızlı artması da bekleniyor.
Müşterilerin, sürdürülebilir markalara ilgisi salgın sonrasında da devam etmekte

Global Sürdürülebilir ve Yeşil Teknoloji (Green Technology and Sustainability) pazarının tahminlere göre 2025'te geçen seneye göre 3 katından fazlasına çıkarak yaklaşık 37 milyar $'lık bir hacme ulaşacağı düşünülüyor. Farklı segmentlerde birçok ülkede çeşitli şekilde hayata geçirilmeye başlanan sürdürülebilir ürünlerin örneklerini bir süredir görmekteyiz. Geri dönüşümün desteklenmesi ile moda sektöründe başlayan, yenilenebilir enerji kaynaklarına yapılan yatırımlarla artan bu sektörde son dönemde gıda kıtlığı, iklim değişikliği, nüfus artışı gibi nedenlerden dolayı gıda sektöründe de sürdürülebilir aksiyonlardan sıklıkla bahsetmekteyiz.

Bu konudaki en yeni örneklerden birini İsveçli gıda markası Felix'in karbon ayak izine göre haftalık gıda alışverişlerinin çevresel etkilerini gösteren pop-up mağazasında görüyoruz. Haftada yaklaşık 19 kg'lık karbon tüketimi yapılması gerektiğinden yola çıkarak, şeffaf bir şekilde alışverişlerin bu açıdan da neye karşılık geldiğini gösteren marka küçük bir kitleden başlasa da bunun önemini vurguluyor. Bu mağaza dışında satılan ürünlerinde de iklim etkisini belirten markanın bu aksiyonu, iklim konularında farkındalığı artırmak olarak öne çıkarken aslında arkasında tüketilen ürünlerin gerçek maliyetlerini belirterek müşterinin güvenini kazanmayı da amaçlıyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.