Naver, Wattpad'i 600 milyon dolara satın aldı

Kanada merkezli Wattpad, Güney Kore merkezli Naver şirketi tarafından satın alındı.
Naver, Wattpad'i 600 milyon dolara satın aldı

Yazarlar için kendi içeriklerini paylaşabilecekleri bir sosyal ağ olarak karşımıza çıkan Wattpad'i ilk olarak 2016 yılını Kasım ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise Kanada merkezli Wattpad, Güney Kore merkezli Naver şirketi tarafından satın alındı.

Paylaşılan bilgilere göre Line ve Webtoon gibi önemli platformların da sahibi olan Naver, Wattpad'i satın almak için 600 milyon dolar ödeyecek. 2006 yılında Allen Lau ve Ivan Yuen tarafından Toronto'da kurulan Wattpad, ilk etapta amatör yazarların kendi içeriklerini paylaştığı bir platform olarak hizmet verdi.

İlerleyen dönemlerde ise oldukça büyük bir kitleye ulaşan Wattpad, hem ülkemizde hem de dünyada çok satan kitapların basılmasına ve yayınlanmasına da aracılık etti. Wattpad aracılığı ile karşımıza çıkan pek çok eserin dizi ve filmlere aktarıldıklarını da ekleyelim.

Paylaşılan bilgilere göre Naver, satın alma sonrasında şirketin en azından bir kısmını kendi Webtoon yayınlama platformu olan Naver Webtoon'a entegre etmeyi hedefliyor. Naver Webtoon platformunun içinde Wattpad'den farklı olarak daha çok kullanıcılar tarafından oluşturulan çizgi roman içerikleri yer alıyor. Naver Webtoon platformunun 67 milyon aylık aktif kullanıcıya sahip olduğunu da belirtelim.

Wattpad'e baktığımızda ise platformun aylık aktif 90 milyonu aşkın kullanıcıya sahip olduğunu ve bugüne kadar Wattpad içinde toplamda 1 milyonu aşkın hikaye yayınlandığını görüyoruz. Son olarak Wattpad'in bugüne kadar 117,8 milyon dolar yatırım aldığını ve yatırımcıları arasında Tencent Holdings, BDC, Globe Telecom’s Kickstart Ventures, Peterson Group, Canso, ve Raine Ventures gibi önemli firmaların yer aldığını da paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.