Mindsite, Maxis liderliğinde 2,8 milyon TL yatırım aldı

Mindsite, Maxis Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun 1,9 milyon TL ile liderlik ettiği yatırım turunda toplam 2,8 milyon TL yatırım aldı.
Mindsite, Maxis liderliğinde 2,8 milyon TL yatırım aldı

Markaların ve rakiplerinin e-ticaret sitelerinde ve perakendedeki tüm ürünlerinin fiyat, görünürlük, promosyon ve aktivite bilgilerinin anlık takibini yapıp raporlayan bir yazılım olarak hizmet veren Mindsite, İş Bankası’nın yatırımcısı olduğu Maxis Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu liderliğinde yatırım aldı.

Paylaşılan bilgilere göre Workup Girişimcilik Programı’nın Temmuz ayında tamamlanan 6. döneminde mezun olan Mindsite, Maxis Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun 1,9 milyon TL ile liderlik ettiği yatırım turunda toplam 2,8 milyon TL yatırım aldı.

2,8 milyon TL'lik yatırım turuna Maxis'in haricinde Angel Effect, Utku Öz, Emre Açıkel ve Workup’ın lider mentoru Ömer Erkmen'in katıldıklarını da ekleyelim. Mindsite, Maxis’in Kolay İK, Mutlubiev, PCI Checklist ve Denebunu’dan sonra yatırım yaptığı 5. girişim olurken, Workup’tan mezun olduktan sonra Maxis’ten yatırım alan 2. girişim oldu.

İsmail Arapzade, Ali Göksu Özkan, Ali Alperen DurakHakan Utku Özdemir ve Cem Öyke ortaklığında 2020 yılında ürününü tamamlayan girişim, ilk satışını ise Workup’a dahil olduktan sonra gerçekleştirdi.

Markaların e-ticaret sitelerindeki ürünlerinin fiyat ve görsellerini sürekli olarak tarayarak bunları tek çatı altında toplayan SaaS platformu olan Mindsite, ürünlerin stok durumu, fiyatı, promosyonları, ürün tanıtımları ve marka görünürlüğü gibi birçok veriyi kullanıcılarına sunarak, e-ticaret kanallarından elde edilen gelirlerin artırılmasını da sağlıyor.

Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu olarak 2020 yılını Denebunu yatırımı ile kapattıktan sonra 2021’e Mindsite yatırımı ile başlangıç yaptıklarını belirten Maxis Genel Müdürü Selami Düz, Mindsite’ın Covid-19 salgını ile birlikte tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızlı büyüyen e-ticaret sektörüne yönelik sunduğu yenilikçi ürünlerin Mindsite ekibinin uygulama gücü ile birlikte önemli bir büyüme potansiyeline sahip olduğu için yatırım yaptıklarını paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.