ideasoft, bu sene 15 bin işletmeye hizmet vermeyi hedefliyor

2005'te kurulan e-ticaret altyapı sağlayıcısının 2020 yılı ve 2021 beklentisi
ideasoft, bu sene 15 bin işletmeye hizmet vermeyi hedefliyor

2020 yılında 65 farklı sektör ve alt sektörde 10 binin üzerinde işletmeye hizmet veren Ideasoft, Webrazzi Ödülleri'nde Yılın E-Ticaret Servis Sağlayıcısı kategorisinde birinci oldu. Seyhun Özkara, Fatih Çalışkan ve Kerem Kaya’nın e-ticaretteki yüksek potansiyeli görmesinin sonucu olarak 2005’te kurduğu Ideasoft, bir e-ticaret altyapı sağlayıcısı. KOBİ’lere ve büyük kurumsal şirketlere tam kapsamlı yazılım çözümleri sunan şirket, devamında gerekecek tüm ihtiyaçlar için de çözüm ortaklığı modeli üzerinden hizmet veriyor. IdeaSoft CEO’su Seyhun Özkara şirketin aldığı ödülle ilgili şöyle konuşuyor:

"Kendi geliştirdiğimiz OtoPilot reklam otomasyonu ile reklam veren müşterilerin dönüşüm ortalaması 1'e 15. Yani 1.000 birimlik reklama karşılık 15.000 birimlik satış dönüşümü elde etti. Pandemi dönemi içerisinde de pazar payı en yüksek e-ticaret altyapı sağlayıcısı olarak sorumluluklarımızın farkında ve ürettiğimiz yazılımların performansının aynı zamanda müşterilerimiz için ciro anlamına geldiğini bilerek hareket ettik. 2020 yılını, yaşanan trafik ve talep artışına rağmen hatasız ve müşterilerimiz tarafından takdir edilen, beğenilen bir teknoloji firması olarak kapattık.

Bizim en büyük farkımız sadece bir yazılım değil kullanıcılarımıza bir ekosistem sunuyor olmamız. Kullanıcılarımızın ihtiyaç duyacağı tüm sektörleri tek çatı altında birleştiriyor ve işlerini kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Kendimizi sürekli güncelliyor ve müşterilerimizin ihtiyaçlarını düşünerek çözüm odaklı bir yaklaşım sağlıyoruz."

Araştırmalar ortaya koyuyor ki...

Herkesin bildiği gibi pandemiyle e-ticarete olan ilgi arttı bu da işleri olumlu yönde etkiledi. E-ticaret sektörü için önümüzdeki üç yıl içinde beklenen büyümeyi Mart - Haziran ayları arasında gördü. Tüketicideki bilinç ve davranış değiştikçe e-ticaret pazarında yerini almak isteyen firma sayısı da artış gösterdi. Pandemi döneminden önce e-ticaret hacmi her yıl ortalama yüzde 35 büyürken 2020 yılında bu oran yüzde 100’ün üzerinde gerçekleşti. İş güvenliği sektörü yüzde 400, hobi ve oyuncak sektörü yüzde 227, mobilya sektörü yüzde 180, kişisel bakım yüzde 150, gıda sektörü yüzde 135 gibi büyümelerle online ticaretteki altın çağlarının ilk yılını yaşadılar. 2020 yılında e-ticarette yüzde100’ün altında büyüyen çok az sektör mevcut. Bu büyümenin kaynağına bakıldığında mevcut internet kullanıcılarının alışveriş frekanslarının artması dışında, yaklaşık 10 Milyon yeni kullanıcı internet üzerinden alışveriş yapmaya başladı.

Bu gelişmeler doğrultusunda Ideasoft, 2021 yılında aktif mağaza sayısını 15 bine çıkarmayı hedefliyor. Türkiye e-ihracat için şu an yolun oldukça başında fakat dövizin artışı işletmelerin e-ihracata olan iştahını artırıyor. Özkara sözlerini şöyle bitiriyor: "Birçok firmanın işini Türkiye sınırlarının ötesine taşıyacağı ve e-ihracat döneminin yoğun olacağı bir yıl bizi bekliyor. 2021 yılının ilk çeyreğinde uygulama mağazası olarak hayata geçireceğimiz IdeaSoft Appstore’u e-ticaret ekosistemine entegre edeceğiz. Bu sayede IdeaSoft kullanıcıları ihtiyaç duydukları ödeme sistemi, muhasebe programı, kargo ve lojistik gibi birçok hizmet ve uygulamaya kendi panelleri üzerinden tek tık ile erişim sağlayabilecekler."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.