Sigortada sahtekarlık olaylarının yapay zeka kullanımı ile azalması bekleniyor

Her sektörde olduğu gibi sigortada da görülen sahtekarlıkların azalması için yapay zeka uygulamalarının daha yoğun kullanılması bekleniyor.
Sigortada sahtekarlık olaylarının yapay zeka kullanımı ile azalması bekleniyor

Müşteri verilerinin miktarının artması birçok sektörde bu girdilerle neler yapılabileceğine dair farklı algoritmalar geliştirilmesine, verilerin daha verimli kullanılması için yeni süreçler eklenmesine ve mevcut teknolojilerle yeni teknolojilerin birleşmesine de yol açtı. Yazılım ve bankacılık ile örnekleri başlayan, e-ticaretin artması ile devam eden yeni teknoloji adaptasyonlarında sigortacılık birkaç sene öncesine kadar geride kalan bir sektör olarak değerlendirilmekteydi. Bugün geldiğimiz noktada sigortadaki teknoloji ve özellikle yapay zeka uygulamalarının sigortada artarak kullanıldığını görmekteyiz. Deloitte'un bir araştırmasına göre 2016'da %1 civarında olan sigortada yapay zeka adaptasyonu geçtiğimiz sene itibariyle düşük oranları geride bırakmış durumda. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.