Discovery, online video platformu BluTV'nin yüzde 35 hissedarı oldu

Discovery Inc., Türkiye'nin önde gelen online video izleme platformu BluTV'ye yatırım yaptı ve bu yatırımla beraber BluTV'nin yüzde 35 hissedarı oldu.
Discovery, online video platformu BluTV'nin yüzde 35 hissedarı oldu

Discovery Inc., Türkiye'nin önde gelen online video izleme platformu BluTV'ye yatırım yaptı ve bu yatırımla beraber BluTV'nin yüzde 35 hissedarı oldu.

Dünya çapında Türkçe ve Arapça konuşan tüm izleyicilere hizmet veren BluTV, 2016'daki lansmanından bu yana, orijinal içeriklere ve teknolojiye odaklanması ve 10 bin saatten fazla yerli ve yabancı içeriğiyle ciddi bir büyüme gösterdi. Bu stratejik ortaklıkla Türk izleyiciler, Discovery’nin ikonik global ve yerel markalarından tüm içerikleri ve Eurosport’un premium spor yayınlarını BluTV’de izleyebilecekler.

İleriki yıllarda BluTV’ye daha fazla yatırım yapma olanağı sağlayacak bu ortaklık, Discovery’nin 83 milyon nüfusa sahip Türkiye pazarına girişini hızlandıracak. Türkiye’de her geçen gün artan 4 milyondan fazla SVOD abone tabanında, BluTV’nin güçlenmesini sağlayacak. Discovery, ayrıca BluTV’nin popüler Türkçe içeriklerini uluslararası dijital yayın platformu discovery+ için Türkiye dışında kullanabilecek. Bu işlemler düzenleyici makam onayına tabi olacaktır.

Discovery’nin Türkiye pazarında yıllardır süregelen büyümesi bu yatırım ile güçlendi. Discovery’nin 2012 yılında İstanbul’da ofis açmasıyla başlayan büyüme, sonrasında Türkiye’deki tüm TV platformlarına ücretli kanalların dağıtımının yapılması ve 2015 ile 2018 yıllarında ulusal kanallar TLC ile DMAX'in yayına başlamalarıyla birlikte devam etti. TLC ve DMAX’in erişimleri 2020’de önceki yılların üstüne çıkarak daha önce görülmemiş rakamlara ulaştı.

Discovery EMEA Bölgesi Başkanı ve Genel Müdürü Kasia Kieli, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

Türkiye, Discovery’nin 20 yıldır yatırım yaptığı önemli bir pazar. Türkiye’nin önde gelen uluslararası medya şirketlerinden biri olmaktan gurur duyuyoruz. BluTV'ye yaptığımız yatırım ve bugün duyurduğumuz stratejik ortaklığımız, ülkedeki en büyük yerel SVOD yayıncısı ile Türk OTT pazarına girişimizi temsil ediyor. Bu ortaklık, pazardaki çoklu kanal stratejimizi güçlendirip, dünya çapında izleyicisi giderek artan güçlü Türk yapımlarına erişim sağlayacak. BluTV üyelerinin, çok yakında istedikleri yerde ve zamanda Discovery içeriklerinin keyfini çıkarabilecek olmalarından çok memnunuz. Bu yolculuğa BluTV ile birlikte başlamaktan heyecan duyuyoruz.

BluTV’nin Kurucusu ve CEO’su Aydın Doğan Yalçındağ ise şu ifadeleri kullandı:

Dünyanın önde gelen medya ve eğlence şirketlerinden biri olan yeni stratejik ortağımız Discovery ile iş birliği yapmaktan heyecan duyuyoruz. BluTV, orijinal içerik üretimini özenle seçilmiş yerli ve yabancı içerik portföyü ile birleştirerek, son beş yılda milyonlarca kullanıcıya ulaşmış ve Türkiye SVOD pazarının büyümesine öncülük etmiştir. Vizyon ve stratejimizi paylaşan ve BluTV'yi büyüme yolunda bir sonraki aşamaya taşıyacak yeni bir ortağa sahip olduğumuz için mutluyuz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.