Sağlık alanında birleşmelerin devam etmesi müşteri izinlerinin de önemini artırıyor

Walmart ve Amazon gibi perakendecilerin sağlık alanındaki çeşitlenmesi müşterilerin verilerinin işlenerek daha farklı algoritmalar geliştirilmesine katkı sağlamakta.
Sağlık alanında birleşmelerin devam etmesi müşteri izinlerinin de önemini artırıyor

Walmart, müşterilerinin değişen alışveriş şekillerine uyum sağlamak ve bu alışkanlıkları daha da farklılaştırmak için sağlık alanında yatırımlarını artırarak bu konudaki kasını güçlendirmeyi planlıyor. Elbette bu yatırımların hayata geçirilmesinde müşteri verisinin de önemi büyük çünkü henüz adı belli olmayan bu sağlık girişiminin müşterilerin alışverişlerine göre daha sağlıklı seçimler yapmasının sağlanması ve Walmart'ın hâlihazırda sahibi olduğu sağlık işinin üzerine kurulması planlanıyor. 

Walmart'ın 2019'da satın aldığı yapay zeka girişimi Aspectiva'nın makine öğrenimi ve doğal dil işlemeye dayanan araçları ile bu konuda çalışmak için ilk adımları atmaya başlamıştı. Perakendede COVID-19 öncesi de sağlık konusunda atılan adımları Walmart ile birlikte Amazon, Best Buy ve CVS gibi şirketlerde görmüştük. Salgının başında özellikle ABD'de perakendenin büyük kısmının yürüdüğü AVM'lerin kapanmasıyla birlikte önümüzdeki dönemde büyük darbe yiyeceği beklentisi değişerek AVM'lerden uzak durulmasına değil, buradaki alışkanlıkların ve işleyişin farklılaşacağına döndü. Bu değişimde de Walmart başta olmak üzere büyük perakendecilerin drone'larla teslimat, sürücüsüz araçlar gibi yenilikleri ile sağlık alanındaki inisiyatifleri de daha çok önem kazanıyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.