Huma Breath: Rahatlamanızı, odaklanmanızı ve uykuya dalmanızı sağlayan nefes egzersizleri uygulaması

Huma Breath, rahatlamanızı, odaklanmanızı, enerjinizi artırmanızı ya da kolayca uykuya dalmanızı sağlayan bir nefes egzersizleri uygulaması olarak faaliyet gösteriyor.
Huma Breath: Rahatlamanızı, odaklanmanızı ve uykuya dalmanızı sağlayan nefes egzersizleri uygulaması

Özellikle stresin yüksek seviyelere ulaştığı ve psikolojilerin alt üst olduğu pandemi dönemi hemen hemen hepimiz için zorlu geçiyor. Stresten kurtulmak için her birimizi farklı yöntemlere başvuruyoruz. Kimimiz kendine göre doğru yöntemi bulurken, bazılarımız yoğun stresin içinde kayboluyor ve alternatif arayışlarına giriyor. Yerli bir girişim olan Huma Breath, bu noktada ve hayatın diğer alanlarında kullanıcıya yardımcı olmayı hedefliyor.

Huma Breath, rahatlamanızı, odaklanmanızı, enerjinizi artırmanızı ya da kolayca uykuya dalmanızı sağlayan bir nefes egzersizleri uygulaması olarak faaliyet gösteriyor. Uygulamadaki çeşitli faydalara sahip nefes egzersizlerini Huma Breath nefes balonunu takip ederek yapabiliyor ve istediğiniz etkiyi dakikalar içinde görebiliyorsunuz. 

Atakan Yılmaz ve Kerem Solmaz tarafından hayata geçirilen ve ekibine daha sonra Buğra Göksu'yu da dahil eden Huma Breath, Workup Girişimcilik Programı'nın 7. dönem girişimleri arasında yer alıyor. Konsept ve tasarım sürecinden sonra temmuz ayının sonunda MVP olarak İngilizce dilinde yayınlanan girişim o günden bugüne ürününü iyileştirip geliştiriyor. Girişimin kurucuları, yakında kişiselleştirme özelliklerini de yayına alacaklarını belirtiyor. 

Kullanıcıların yüzde 84'ü Kuzey Amerika ve Avrupa'dan

Huma Breath kullanıcılarının 3'te 1'i uygulamayı indirdikten bir ay sonra da aktif bir şekilde kullanmaya devam ediyorlar ve hayatlarını nefes egzersizleriyle iyileştiriyorlar. Mevcut müşterilerin yüzde 84'ü ise Kuzey Amerika ve Avrupa'dan. En çok talep gören egzersizler, 4-7-8 ve Kutu Nefesi egzersizleri olarak açıklanıyor. Huma Breath ekibi, pandemi günlerinden geçerken kaygı ve odaklanmaya yarayan bu iki egzersizin ilgi görmesini anlayabildiklerinin altını çiziyor. 

Henüz yatırım almayan girişim, Mart 2021'de tohum yatırım turunu başlatacak. Huma Breath'in gelir modeli ise aylık ve yılllık abonelik paketleri. Bunun yanı sıra kullanıcılar ücretsiz temel özelliklerden de yararlanabiliyor.

Hedef, nefes egzersizlerini pratik ve ulaşılabilir kılmak

Aslında Huma Breath, bilindik meditasyon uygulamalarıyla benzer problemleri çözmeyi hedefliyor; ancak Huma Breath'in nefes egzersizleri muadillerine göre çok daha pratik ve hızlı çalışıyor. Girişim, ana rakibinin offline'dan ilerleyen workshoplar, birebir ve grup dersleri, kamplar, terapist yönlendirmeleri vb. nefes kategorisi olduğunu belirtiyor. Huma Breath, kategoriyi dijitalleştirmek ve nefes egzersizlerini pratik ve ulaşılabilir kılmak istiyor. Girişim ayrıca önce Amerika, sonra dünyada, bu hızla büyüyen ve her gün daha çok ilgi gören pazarın lideri olmak istiyor.

Huma Breath'i App Store'dan ve Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.