MacBook Pro, yeni tasarımı ile yılın 3. çeyreğinde karşımıza çıkabilir

Apple ile ilgili yaptığı isabetli tahminler ile tanınan ünlü analist Ming-chi Kuo'nun paylaştığı bilgilere göre Apple, 2021'in 3. çeyreğinde MacBook Pro modelinin tasarımında önemli değişiklikler yapacak.
MacBook Pro, yeni tasarımı ile yılın 3. çeyreğinde karşımıza çıkabilir

Apple'ın kendi işlemcisi olan M1'i kullanan yeni MacBook Pro modelinin 14 bin 299 TL'lik fiyat etiketiyle tanıtıldığını geçtiğimiz Kasım ayında sizlere aktarmıştık. Bu haberimizde ise 2021 yılında tanıtılacak olan yeni yeni MacBook Pro'nun hangi özelliklere sahip olabileceğine yakından bakacağız.

Apple ile ilgili yaptığı isabetli tahminler ile tanınan ünlü analist Ming-chi Kuo'nun paylaştığı bilgilere göre Apple, 2021'in 3. çeyreğinde MacBook Pro modelinin tasarımında önemli değişiklikler yapacak. Kuo, yapılacak olan tasarım değişikliğinin 2016 yılından bu yana yapılacak olan en büyük değişiklik olacağını da belirtti.

Paylaşılan bilgilere göre yeni MacBook Pro modelleri, tıpkı iPad Pro modelleri ve iPhone 12 ailesinde de olduğu gibi daha keskin çizgilere sahip olacak. Yeni MacBook Pro modelinin hem üst hem de altının tıpkı yeni iPad modellerinde de olduğu gibi düz olması bekleniyor.

Apple'ın kendi üreteceği işlemcileri kullanacak olan yeni MacBook Pro modelleri 14 ve 16 inç ekran büyüklüklerine sahip olacak. Yeni MacBook Pro modellerinin Intel işlemcisini kullanan herhangi bir versiyonu ise olmayacak. Kuo'nun paylaştığı bilgilere göre yeni MacBook Pro modellerinde 16 inçlik MacBook Pro modelinde kullanılan soğutma sistemine benzer bir sistem kullanılacak.

Kuo'ya göre yaşanacak olan en büyük değişiklik Touch Bar için olacak. 2021 yılında tanıtılacak olan MacBook Pro modellerinde Touch Bar'ın yerini fiziksel fonksiyon tuşlarının alması bekleniyor. Kuo'nun paylaştığı bilgilere göre MacBook modellerinin en sevilen özelliklerinden biri olan MagSafe ise yeni MacBook Pro modelleri ile birlikte geri dönebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.